hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Karalar'a 'Güney'in İncisi' ödülü

    Başkan Karalara Güneyin İncisi ödülü
    expand

    Başkan Karalar'a 'Güney'in İncisi' ödülü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA)- GÜNEY Eğitim Vakfı, 25’inci kuruluş yıldönümünü coşkulu bir baloda kutladı. Baloda 'Güney'in İncisi' ödülünün sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu.
    Güney Eğitim Vakfı’nın (GEV) 25’inci kuruluş yıldönümü, kentteki bir otelde gerçekleştirilen törenle kutlandı. Güneyin İncisi Ödülü’nün sahibi bu yıl Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu. Vakfa destek veren çok sayıda isme teşekkür plaketi verildi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, GEV Başkanı Hasan Boğa, Ali Haydar Bozkurt, Ahmet Selçuk İlkan, Timur Savcı, Nebil Özgentürk, GEV yöneticileri ve üyeleri ile konukların katıldığı geceyi, ses sanatçısı Funda Arar şarkılarıyla renklendirdi. Gecede, Nebil Özgentürk’ün hazırladığı ve Zeydan Karalar’ın hayatından kesitlerin yer aldığı belgesel gösterimi sunuldu.
    Törende söz alan Başkan Zeydan Karalar, Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitime verdiği öneme değinerek, şunları söyledi: "Onun için Atatürk'ün izinden giden, eğitime önem veren Güney Eğitim Vakfı’ndan benim bu ödülü almam çok özel, çok önemli" dedi.
    Güney Eğitim Vakfı’nın da diğer vakıflar gibi destek oldukları insanların kendileri gibi düşünmeleri için değil, sadece doğru bir eğitim için burs verdiğini belirterek, "Bu takdire şayandır. Güney Eğitim Vakfı’na bu ödülü bana layık gördüğü için çok teşekkür ediyorum. Ne güzel, ne üretken, ne harika bir kentiz. Adana çok özel bir kenttir, Adanalılar da çok özel insanlardır. Ben Adana’ya aşığım" diye konuştu.
     
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow