hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediye birlikleri projelerini anlattı

    Belediye birlikleri projelerini anlattı
    expand

    Belediye birlikleri projelerini anlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA, (DHA)- TÜRKİYE’nin çeşitli bölgelerinde çalışma yürüten 8 belediye birlik başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da katıldığı video konferans toplantısında projelerini anlattı. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise birlik bünyesinde çeşitli meslek kursları açtıkları ve AB projesiyle 200 genci iş sahibi yaptıklarını açıkladı.
    CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Türkiye’nin çeşitli bölgeleri kurulu belediye birlik başkanlarıyla video konferans yöntemiyle toplantı yaptı. DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in de katıldığı toplantıda, Torun, belediyeler arasındaki yardımlaşma ve dayanışmaya dikkat çekti. Başkan Çetin ise DABB’nin, Mersin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Macit Özcan tarafından 11 üye ile kurulduğunu, şu anda 41 üyesi bulunduğunu ve 10 yeni üyenin ise katılım için meclis kararı beklediğini söyledi.
    En fazla eğitim veren birliklerden biri olduklarını vurgulayan Başkan Soner Çetin, AB hibe projesi ile Mersin Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirdikleri çalışma ile 200 genci iş sahibi yaptıklarını açıkladı. Soner Çetin, halk eğitimle birlikte açtıkları meslek kurslarında kadınları da meslek sahibi yaptıklarını kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow