hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bilgiç: Türkiye üretmeli ve ihraç etmeli

    Bilgiç: Türkiye üretmeli ve ihraç etmeli
    expand

    Bilgiç: Türkiye üretmeli ve ihraç etmeli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, enflasyonun ve faizlerin düşmesiyle 2020 yılının ilk çeyreğinde ekonominin daha iyi hale geleceğini belirterek, "Türkiye olarak daha çok üretmeli, yeni pazarlar bulmalı ve ihracata yönelmeliyiz" dedi.

    ATB’nin 19. olağan meclis toplantısını açan Meclis Başkanı Osman Bağış, yaptığı konuşmada "2019 yılı tarım açısından çok zor geçen bir yıldı. Buğdayda ayçiçeğinde, narenciyede, pamukta da geçtiğimiz yıllara göre verim düşüktü. Bunun üstüne tarımsal ürünlere verilen destek primlerinin de beklentiye cevap vermemesi üretici açısından zor geçen bir yıl oldu. Bu değerlendirmeleri göz önünde bulundurularak üreticilerin maliyet artışlarına uygun prim artışı düşünülebilir. Önümüzdeki yıl bu değerlendirmeler yapılırsa üretici açısından iyi olur kanaatindeyim" dedi.
    BİLGİÇ: ÖRNEK BORSA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
    Gündem gereği söz alan ATB Başkanı Şahin Bilgiç, faiz indiriminin ekonomiye olan güveni arttırdığını söyledi. Bilgiç, "Merkez Bankası'nın bu kararı 2020 beklentilerini önemli şekilde olumlu etkilemiştir. Bu karar ile duran yatırımların önü açılmış olacaktır. Bu da Türkiye'nin ekonomisi için önemli kazanç demektir. 2019 yılı hem ekonomide hem tarımda ve sanayide hem de ticarette sıkıntılı bir yıl oldu. İhracaatlarımızda umduğumuzu bulamadık. Ama şu an enflasyonun ve faizlerin düşmesiyle 2020 yılının ilk çeyreğinde ülke ekonomisi daha iyi hale gelecektir. Temennimiz enflasyonun tek haneli rakamlara düşmesidir. Türkiye ancak üreterek ve ihraç ederek büyür. Biz Adana Ticaret Borsası olarak, üyelerimize, Adanamıza, bölgemize hizmete devam etmenin azmi ve gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow