hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir, koronavirüsle mücadelede 500 kişilik gönüllü ordusu kurdu

    Büyükşehir, koronavirüsle mücadelede 500 kişilik gönüllü ordusu kurdu
    expand

    Büyükşehir, koronavirüsle mücadelede 500 kişilik gönüllü ordusu kurdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüsle mücadelesine 500 gönüllü genç, eğitimden geçerek katıldı.
    Koronavirüse karşı dezenfekte başta olmak üzere her türlü tedbiri alan ve çalışmalarını sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi yeni bir uygulama başlatarak ‘Gönüllü Ordusu’ kurdu. Gençlerden oluşan 500 kişilik gönüllü ordusunu eğitimden geçiren Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi, 15 ilçe ve tüm köylerde dezenfekte çalışmaları yürütürken halkın taleplerini de dinleyecek. Gençlerden oluşan 500 kişilik gönüllü ordusu, diğer ekiplerin yetişemediği noktalarda vatandaşları hem bilinçlendirecek hem de dezenfekte çalışması yapacak. Özel kıyafetler ile alanlarda olan ekipler çalışmalarını köyler ve ilçelerde yoğunlaştıracak.
    Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan bu kötü günlerin geride kalacağını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, virüse karşı dezenfektan ve ihtiyaç sahiplerine ulaşma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdükleri ifade etti. Adana’da koronavirüsün yayılmasını önlemek için yoğun çaba harcadıklarını kaydeden Başkan Zeydan Karalar, "Yeni oluşturduğumuz gençlerden kurulu gönüllü ordumuz ekiplerimizin çalışmalarına destek olacak. Gün birlikte olup, kötü günlerin geride kalması için çaba gösterme günüdür. Halkımızın kurallara uyup bu virüsün yayılmaması için evlerinde kalmalarını istiyoruz. Biz belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz ve her zaman halkımızın yanındayız" dedi.
    2 AYLIK İLAÇ STOĞUMUZ VAR
    Gönüllüler ordusuna eğitim veren Kriz Masası Sorumlusu Sağlıktan Sorumlu Başkan Danışmanı Uzm. Dr. Rıza Mete, halkı yalnız hissettirmemek için sürekli alanda olacaklarını ve bu konuda çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi. Uzm. Dr. Mete, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin virüs konusunda her türlü tedbiri acilen aldığını ve başarılı çalışmalar gerçekleştirdiği kaydederek, ellerinde Adana’yı dezenfekte etmek için kullanılan ilaca dair 2 aylık stok bulunduğunu da vurguladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow