hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çukurova Belediyesi'nden işaret dili kursu

    Çukurova Belediyesinden işaret dili kursu
    expand

    Çukurova Belediyesi'nden işaret dili kursu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ÇUKUROVA Belediyesi işitme engellilerin yaşamını kolaylaştırmak ve sosyal yaşamda destek olabilmek amacıyla işaret dili kursu başlattı. 
    Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak, daha sağlıklı iletişim kurmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Çukurova Belediyesi’nin Güzelyalı Toplum Merkezi'nde işaret dili kursu açıldı. Türk İşaret Dili’nin yaygınlaştırılması da hedeflenen kurslarda, işaret dilinin genel özellikleri, işaret ve beden dili ilişkisi, iletişim ve günlük konuşma dili, hazırlıklı ve hazırlıksız konuşma, işaret diliyle çevirmenlik konularında eğitim veriliyor. Bu sayede engellilerin hayatı kolaylaştırılırken, işaret dilini ileri seviyede öğrenip, tercümanlık belgesi alan vatandaşlar ise kazançlı çıkıyor.
    MEB ONAYLI BELGE VERİLİYOR
    Bir aylık eğitim sürecinde kursiyerlere 120 saatlik dersler veriliyor. Eğer devam etmek isteyen kursiyerler olursa, ikinci aşama olan 200 saatlik bir eğitim programı daha uygulanıyor. Bu eğitimden sonra kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı tercümanlık belgesi alabiliyor. Vatandaşlar bu belge ile adliyede, belediyelerde, hastanelerde tercümanlık yapabiliyorlar. 
    Herkesin bir gün engelli bir birey olabileceğinin unutulmaması gerektiğini söyleyen Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, “Sosyal yaşamda işitme engelli vatandaşlarımızla daha fazla iletişim kurmak, onların dertlerine tercümanlık edebilecek gönüllü vatandaşlarımızı bu kurslarla yetiştirmek çok önemli.  Ayrıca bu kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz kazançlı da çıkacak. Onlara tercümanlık yaparak, aile bütçelerine katkı vermelerini sağlıyoruz" dedi. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow