hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çukurova Belediyesi'nin eğitim merkezleri fabrika gibi çalışıyor

    Çukurova Belediyesinin eğitim merkezleri fabrika gibi çalışıyor
    expand

    Çukurova Belediyesi'nin eğitim merkezleri fabrika gibi çalışıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ÇUKUROVA Belediyesi, meslek fabrikası gibi çalışan eğitim merkezleriyle istihdama katkı, ev bütçelerine ekonomik destek ve insanların yeteneklerini keşfetme fırsatı sunuyor. Kurslar, eğitimler, mesleğe dönüşüyor, kimisi kendi iş yerini açıp işletmeci, kimisi de eğitmen, öğretici olup maaşlı iş sahibi oluyor. Kazanan ülke ekonomisi, ev halkı, mutlu yüzler, umutlu gelecekler oluyor.
    Çukurova Belediyesi'nin, istihdama yönelik, sürekli güncellenen yoğunlaştırılmış ve hedef odaklı 35 ayrı meslek alanında  verdiği eğitimlere bu yıl ilgi oldukça arttı. Pandemi etkisiyle iyice bunalan ve sosyalleşme adına gidecek bir yer bulamayan Çukurovalılar, yüksek derecede sağlık ve hijyen tedbirlerinin alındığı, sosyal mesafe düşünülerek oluşturulan sınıflarda kendilerini  yeniden keşfetmeye başladı. Meslek fabrikası gibi çalışan kurslardan meslek edinmek isteyenler, uzun süreli işsizler, kadın işsizler, genç işsizler, engelli işsizler, diğer dezavantajlı gruplar, mesleğinde ilerlemek ve meslek değiştirmek isteyenler, anneler, öğrenciler, hatta gelişim adına çocuklar dahi faydalanmakta.
    Başkan Soner Çetin’in üzerine titrediği ve direkt insan odaklı proje olan bu kurslar, 11 ayrı eğitim merkezinde, binlerce Çukurovalıya hizmet vererek, insanların meslek sahibi olmasını sağlayarak istihdama katkı ve aile ekonomisine doğrudan destek sağlıyor. Fotoğrafçılıktan aşçılığa, el sanatlarından cilt bakımına, gitardan kilim halı dokumaya, 35 farklı meslek ve sanat alanında eğitimler veren bu merkezlerden Çukurovalılar hem ücretsiz faydalanıyor, hem de sanatın ve mesleki kursların birleştirici gücüyle sosyalleşip, yeteneklerini keşfetme fırsatı buluyor. Eğitim merkezlerinde kurslara katılan kursiyerler, pandemi nedeniyle zor günler yaşamaya başladıklarını, kendilerini geliştirme ve fark etmek için eğitimlere katıldıklarını söylerek, duydukları memnuniyeti ve başkan Soner Çetin'e olan sevgilerini dile getirdiler.    
    11 MERKEZDE EĞİTİMLER BAŞLADI
    Çukurova Belediyesi’nin insan odaklı ve gülen yüzler yaratma projesi, Çukurova Belediyesi’nin Atatürk Kadın Yaşam Köyü, Turhan Selçuk Sanat Okulu, Güzelyalı Toplum Merkezi, Mahfesığmaz Çok Amaçlı Salon, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı, Orhan Kemal Kültür Merkezi, Doğal Park, 100.Yıl Toplum Merkezi, Ahmet Cevdet Yağ Tesisleri, Kurttepe Kadın Sohbet Evi, Belediye Evleri Toplum Merkezi'nde hizmet veriyor.
    Yeteneklerini hayal güçleriyle birleştirip, mesleki eğitim ve gelişimin kapısını aralayan Çukurovalılar bu tesislerde sağlık ve hijyen kurallarının titizlikle uygulandığı tesislerde güvenle eğitimlerini sürdürüyor. 
    KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ SANATLARIN YAŞAMA SEVİNCİ 
    Çukurova Belediyesi ayrıca kaybolmaya yüz tutmuş eski meslekleri de yaşatma çabasında. Bu meslekler içinde kurslar açan Başkan Soner Çetin, tarihe ışık, unutulmaya yüz tutmuş sanatlara yaşama fırsatı sunuyor. Diğer mesleklerin aksine bu tarih ve ince işçilik kokan mesleklere özellikle kadınların ilgisi büyük. Örneğin 500 yıllık tarihe ve geçmişe sahip, padişahların ve kralların hayranlığına nail olmuş, saraylarından eksik etmediği Kat’ı sanatı, bir çeşit deri ve kağıt oyma ve işleme sanatı yine buradaki atölyelerde yaşam buluyor. Bakır işlemeciliği, ahşap oyma sanatı, sedef kaplama ve ahşap boyama bunlar kaybolmaya yüz tutmuş, ata sanatları, Çukurova Belediyesinin mesleki eğitim merkezlerinde yaşıyor, yaşatılıyor. 
    Yürüttüğü projelerle sosyal belediyecilikte yeni ufuklar açan ve pek çok hizmetiyle Türkiye’de ilkleri yaşatan Çukurova Belediyesi, kişisel gelişim, meslek edindirme ve hobi kurslarıyla işsizliğe bir nebze de olsa burada çare olmaya çalışıyor. Konforlu dersliklerde eğitimlerini alan, meslek sahibi olan kadınlar her fırsatta sık sık başkan Soner Çetin’e minnetlerini sunuyor.
    MEB ONAYLI SERTİFİKALARLA HİBE VE İŞ İMKANI
    Mesleki eğitim merkezlerine katılan ve bir kursta eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, girecekleri bir sınavla Milli Eğitim Bakanlığı’nın onaylı sertifikaları alamaya hak kazanarak, hem kendi işlerini kurma, hem de bu sertifikayla hibe desteği alma şansını yakalıyor. Bu eğitim merkezlerini her fırsatta ziyaret eden başkan Soner Çetin, bu tesislere her gidişinde büyük ilgiyle karşılanıyor. Zira kadınların ağırlıkta olduğu kursiyerler, bu güzel ve yaratıcılık kokan projeden duydukları memnuniyetin farkındalar. Başkan Çetin ise ülke ekonomisine, işsizliğe ve aile bütçelerine destek olmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek, bu projenin giderek büyüyeceğinin müjdesini veriyor. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow