hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ecz. Yalbuzdağ: Ücretsiz maske dağıtımı için alternatif yerler belirlenmeli

    Ecz. Yalbuzdağ: Ücretsiz maske dağıtımı için alternatif yerler belirlenmeli
    expand

    Ecz. Yalbuzdağ: Ücretsiz maske dağıtımı için alternatif yerler belirlenmeli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Eczacı Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, koronavirüsle mücadele kapsamında satışı yasaklanan ve eczanelerden ücretsiz dağıtımına başlanan maskelerin dağıtımı için alternatif yerlerin belirlenmesi gerektiğini belirtti. 
    Adana Eczacı Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, 17 Nisan'da ücretsiz maskelerin kente ulaştığını eczane başına 300 toplamda 225 bin vatandaşa yetecek maske gönderildiğini belirtti. Başkan Yalbuzdağ, ücretsiz maske dağıtımı ile ilgili de aradan geçen 1 haftalık sürede, her 7 günde bir vatandaşların 5 maske alacağı düşünüldüğünde sadece eczaneler üzerinden ücretsiz maske dağıtımı yapıldığında bir çok vatandaşın ücretsiz maskelere ulaşabilmesinin mümkün görülmediğini kaydetti. Maske nedeniyle bazı eczanelerde yoğunluk ve sıra oluştuğunun altını çizen Yalbuzdağ, sosyal mesafeye de dikkat edilmediğini vurguladı. Yalbuzdağ, "Ücretsiz maske dağıtımının tüm vatandaşlarımıza hızla ve ivedi olarak ulaşabilmesi için başka alternatif ücretsiz maske dağıtım yerleri de belirlenmelidir" dedi.
    Maskelerin tavan bir fiyat belirlenerek satılabilmesinin de sağlanması gerektiğini dile getiren Başkan Ecz. Yalbuzdağ, "Örneğin toplu taşıma araçları, market, hastane, devlet kurumlarına maskesiz girilmesi yasak olduğundan vatandaş çoğu zaman ihtiyacını giderememekte, işlerini halledememektedir. Biz eczacılar, halkın en yakın sağlık danışmanı olarak ilaç ve eczacılık hizmetini verirken, ücretsiz maskelerini hastalarımızın en hızlı şekilde temini için de çaba sarfetmekteyiz. Eczanelerin yanı sıra alternatif ücretsiz maske dağıtım yerleri ve noktaları da belirlenerek, vatandaşların ücretsiz maskeye kolay ve hızla ulaşmaları da sağlanmalıdır" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow