hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evde kalan vatandaşa alternatif eğlence imkanı verildi

    Evde kalan vatandaşa alternatif eğlence imkanı verildi
    expand

    Evde kalan vatandaşa alternatif eğlence imkanı verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi, yeni tip koronavirüs salgını önlemleri kapsamında üçüncü kez getirilen hafta sonu kısıtlamasında klasik belediyecilik hizmetlerini yoğunlaştırırken, evde kalan vatandaşlara sosyal medya kanalı aracılığıyla yapılan canlı yayınlarla alternatif eğlence imkanı sundu.
    Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın ‘kısıtlı günlerde halka dokunan hizmetlerin artırılması’ talimatı çerçevesinde belediye ekipleri tarafından sürdürülen iş ve işlemler çeşitlendirilerek artırılıyor. Ekipler, normal günlerde yoğun olan sokaklarda asfalt yenileme ve sağlıklaştırma ile parke döşeme çalışmasını,  ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapılmasını,  yakınlarında koronavirüs çıkan ve kendilerinde şüphe duyan vatandaşlara ‘pozitif taksi’ uygulamasını rutin olarak sürdürdü. Kurulan özel ekipler ise ilçe genelinde apartmanların ortak kullanım alanları ile koronavirüs hastası çıkan evlerde dezenfeksiyon hizmetini aralıksız devam ettirdi.
    Seyhan Belediyesi ekipleri, rutin çalışmaların dışında her kısıtlama günlerinde olduğu gibi kedi-köpek ve güvercinler için besleme çalışması yaptı. Bu çalışmaya su kenarlarında yaşayan kazlar da dahil edildi. Belediye ekipleri sokakta yaşayan evcilleştirilebilen tüm canlılara besleme çalışması yaparak, kısıtlama günlerinde aç kalmalarını önledi.
    Seyhan Belediyesince kurulan sosyal medya kanallarında ise kısıtlı günlerde evde kalan vatandaşlara alternatif eğlence ve spor imkanı sundu. Sabah sporları, çocuklar için ‘Ah şu mikroplar’ adlı tiyatro oyunu ve Marakas etkinliği, şiir ve davul şovları sosyal medya kanalından canlı yayınlanarak halka alternatif eğlence imkanı sağlandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow