hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İMO: Adana'daki yapıların deprem riski tespit edilmelidir

    İMO: Adanadaki yapıların deprem riski tespit edilmelidir
    expand

    İMO: Adana'daki yapıların deprem riski tespit edilmelidir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, 
    Elazığ'da Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremin, deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattığını belirterek, "Adana'daki yapıların deprem riski tespit edilmelidir" dedi. 
    Yapı stoğunun değerlendirmeye alınmasının Adana için önemine değinen Turanbayburt,  "Valilik, belediyeler, meslek odaları, üniversite işbirliği ile Adana'da yapı stokunun depremde nasıl davranış sergileyeceğinin tespitinin yapılması, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından çok önemli. Adana'daki yapıların deprem riski tespit edilmelidir. Vatandaşlarımızın depreme dayanıklı binalarda oturmasını sağlamak için, kentimizdeki yapı stoku incelemeleri yapılarak, riskli yapılar güçlendirilmeli ya da yıkılıp yeniden yapılmalıdır. Depreme dayanıklı olmayan yapılar depreme dayanıklı hale getirilmelidir" diye konuştu. 
    Okullardaki deprem riski konusunda değerlendirme yapan Turanbayburt, şöyle konuştu: "Çok sayıda öğrencinin eğitim gördüğü ve olası bir depremde çoğunluğu deprem toplanma ve geçici barınma alanları olarak gösterilen okullarda nasıl bir çalışma yapıldığını araştırdığımızda;  2015 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ile bir protokol imzalandığını,  25 okulun güçlendirme çalışmasının tamamlandığı bilgisine ulaştık. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi olarak bilgi, birikim ve araştırmalarımızla bu çalışmalarda yer almaya hazır olduğumuzu bir kez daha vurgularız."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow