hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadirli'de dolu yağışı sonrası hasar tespit çalışmaları yapıldı

    Kadirlide dolu yağışı sonrası hasar tespit çalışmaları yapıldı
    expand

    Kadirli'de dolu yağışı sonrası hasar tespit çalışmaları yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ,(Osmaniye),(DHA)- OSMANİYE’nin Kadirli ilçesinde yaşanan sağanak yağış ve dolu nedeniyle hasar tespit çalışmaları yapıldı. Bölgede ilk belirlemelere göre zeytin, mısır ve ceviz ekili alanların hasar gördüğü bildirildi.
    Cumartesi günü meydana gelen dolu ve sağanak yağışın ardından  İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce yapılan ilk belirlemelere göre başta Sofular ve Durmuşsofular, kısmen İlbistanlı Köyü'nün yüksek kesimleri ve Kösepınarı köylerinde başta zeytin alanları olmak üzere mısır ve ceviz yetiştiriciliği yapılan alanlarda dolu nedeniyle ürün kayıpları meydana geldiği tespit edildi.
    İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fatin Rüştü Özeser, "Dolu ve sağanak yağışın ardından hemen ekiplerimizce hasar tespit çalışmaları yapıldı. Tespit edilen ve zarara uğrayan üreticilerimizden ÇKS kaydı olup kredi borcu bulunanlardan borçlarını erteletmek isteyenlerin Doğal Afet Borç Erteleme Desteği için İlçe Tarım Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekmektedir. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow