hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karataş girişindeki yol asfaltlandı

    Karataş girişindeki yol asfaltlandı
    expand

    Karataş girişindeki yol asfaltlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA’nın Karataş ilçesi girişindeki Atatürk Caddesi’nin asfaltı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi.
    Kentin Doğu Akdeniz’e kıyısı bulunan iki ilçesinden biri olan Karataş’ta, altyapı çalışmaları ile bozuk yolların yenilenmesi, onarımı, kaldırım, bordür parke çalışmaları aralıksız sürüyor.  ASKİ’nin yağmur suyu ve içme suyu şebekesi çalışması gerçekleştirdiği Karataş’ta, yolların bakımı ve yaması yapılırken, parke, bordür ve kaldırım çalışmaları da gerçekleştiriliyor.
    Karataş’ın Adana istikametinde ilçenin girişi olan Atatürk Caddesi’ndeki altyapı iyileştirme çalışmaları tamamlandı. İlçenin girişindeki 4.1 kilometrelik her biri 10 metre genişliğindeki çift yönlü caddede Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü ekipleri asfaltlama çalışması gerçekleştirdi. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı gidiş-dönüş toplam 8.2 kilometrelik 10 metre genişliğindeki caddeyi ekipler önce freze ile kazıyarak eski asfaltı temizledi. Büyükşehir ekipleri caddenin karayolları standartlarına uygun olması için binder ve aşınma asfalt uygulaması yapıyor. Bitümlü sıcak asfalt uygulanan cadde uzun ömürlü bir yol olarak halkın hizmetine sunuldu. Yol müdürlüğü ekipleri ayrıca cadde üzerinde kaldırım ve orta refüj çalışmalarına da başladı.
    KARATAŞ’IN SORUNLARI TEK TEK ÇÖZÜLÜYOR
    Başkan Zeydan Karalar’ın göreve gelmesinin hemen ardından 94 kilometrelik su isale hattının temeli atılarak Karataşlılar’ın asbestli borulardan su içmemesi için hummalı bir çalışma başlatıldı. İlçeye 30-40 yıl hizmet edecek arıtma tesisi de SUKAP kapsamında, yüzde 50’si hibe, yüzde 50’si Büyükşehirin ödeyeceği hibe şeklinde hayata geçirilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow