hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel öğrenciler Kızılay'ı ziyaret edip depremden nasıl korunacaklarını öğrendi

    Özel öğrenciler Kızılayı ziyaret edip depremden nasıl korunacaklarını öğrendi
    expand

    Özel öğrenciler Kızılay'ı ziyaret edip depremden nasıl korunacaklarını öğrendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- TÜRK Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, ‘Kızılay Haftası’ kapsamında şubeyi ziyaret eden Deham Özel Rehabilitasyon Merkezi’nin özel öğrencilerine 'depremden korunma' ve Kızılay’ın çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.
    Özel öğrenciler, Türk Kızılay Adana Şubesi'ni ziyaret etti. Burada Başkan Ramazan Saygılı ile de görüşen öğrenciler, Saygılı'ya kendi yaptıkları Kızılay şapkasını hediye etti. Saygılı, Kızılay’ın Türkiye’de ve dünyada insani yardım hizmetinde model alındığını söyledi. İnsanların en zor anlarında yer alan kurumun olağan dönemde ihtiyaç sahiplere yardımlar sağladığını, toplumda dayanışmayı geliştirdiğini ve güvenli kan teminini gerçekleştirdiğini ifade eden Ramazan Saygılı, Türk Kızılay’ın ülke çapında yaygınlaştırdığı afet müdahale ve afet lojistik sistemleri ile dünyanın en iyi afet örgütlenmelerinden birisine sahip olduğunu kaydetti.
    DEPREMDEN KORUMMA
    Ramazan Saygılı, İzmir’de meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara ise acil şifalar dilediğini belirterek, “Deprem anında; cam, pencere, dışarıya bakan duvar ve kapılardan, aydınlatma tesisatı veya armatürü gibi üzerinize düşecek her tür eşyadan uzak durun. Merdivenlere ya da çıkışlara doğru koşmayın. Sarsıntı sırasında binayı terk etmeye çalışmayın. Bina dışında açık alandaysanız, enerji hatlarından, diğer binalardan, direklerden, ağaçlardan ve duvar diplerinden uzaklaşın. Kara yolunda seyir halindeyken sarsıntı olursa ve bulunduğunuz yer güvenli ise bina, ağaç, direkler yanında, üstgeçit altlarında durmaktan sakınarak yolu kapatmadan, sağa yanaşıp durmalısınız” dedi.
    Saygılı, öğrencilere depremden korunmanın çeşitli yöntemlerini anlattı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow