hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyhan'da her gün 9 noktada asfalt çalışması

    Seyhanda her gün 9 noktada asfalt çalışması
    expand

    Seyhan'da her gün 9 noktada asfalt çalışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü asfalt ekipleri, havaların ısınmasıyla her gün 9 farklı noktada asfalt çalışması yaparken, hizmet kalitesini artırmak için teknolojiyi de kullanıyor.
    Asfalt ekipleri sokakları finişer ile kazıdıktan sonra engebeli bölümler giderilip sıcak asfalt seriyor. Yapılan çalışmayla yol eşit ve belli bir eğime getiriliyor. Vatandaşın sokağı rahat ve konforlu bir şekilde kullanması sağlanıyor. İlçedeki sokaklarda doğalgaz, elektrik, su ve fiber altyapıları için açılan çukurlardaki sokak sağlıklaştırması ise teknoloji desteğiyle yapılıyor. Kurumların açtığı çukurlar, asfalt kesme makinası ile düzeltilerek, temizleniyor. Kesilen alan sokaktaki sağlam asfalt yüksekliğinde yamalanıyor. Ekipler bu çalışmayla da sokakta bütünsellik sağlarken, asfaltın aynı yükseklikte olmasından dolayı da sürücülere sürüş güvenliği sağlıyor. 
    Havaların ısınmasıyla ilçede asfalt hamlesi başlattıklarını anımsatan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, her gün aralıksız olarak 9 noktada asfalt çalışması yapıldığını söyledi. Başkan Akay "Elimizden geldiğince yama yapmamaya çalışıyoruz. Ancak kurumlar tarafından altyapı çalışması için kısmen bozulan sokakları, asfalt kesme makinesi yardımıyla yamalıyoruz. Bu çalışmayla sokakta kaliteli bir biçimde yükseklik dengesi sağlanıyor. Teknolojinin katkısıyla sokağın tümünü değil, bir bölümünü yamalayarak, sağlam asfaltla, yamalı alanı bütünleştirmiş oluyoruz. Hem zamandan hem de kaynakları doğru kullanmak adına ciddi tasarruf sağlamış oluyoruz” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow