hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyhan’dan tedavide indirim için 'Sağlık Kart'

    Seyhan’dan tedavide indirim için Sağlık Kart
    expand

    Seyhan’dan tedavide indirim için 'Sağlık Kart'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA'DA Seyhan Belediyesi, ücretsiz dağıtacağı 'Sağlık Kart' ile ihtiyaç sahibi vatandaşların anlaşmalı hastanelerde yüzde 50’ye varan indirim imkanıyla tedavi olmasına olanak sağlayacak.
    Seyhan Belediyesi, sosyal belediyecilik anlamında halka dokunan projelerine bir yenisini daha eklerken ilk etapta 17 özel sağlık kuruluşu ile indirim protokolü imzaladı. Protokol sayesinde Seyhanlılar'ın alacağı sağlık hizmetlerinde, muayene, tahlil-tetkik ve tedavi ücretlerinde yüzde 50’ye varan indirim imkanı sağlandı. Vatandaşlar, anlaşmalı sağlık kuruluşlarına tedavi için gittiğinde Seyhan Belediyesi’nden bir defaya mahsus başvuru yaparak ücretsiz alacağı 'Seyhan Kart'ı göstererek başka bir talep olmaksızın özel sağlık kuruluşlarının taahhüt ettiği yüzde 50’ye varan indirimlerden faydalanabilecek.
    Seyhan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Evren Sonyürek, ilk etapta 5 bin kart hazırlandığını belirterek, “Seyhanlılar Belediye ana binasındaki Halk Masa’ya gelerek temel bilgilerini verdikten sonra kartını alabilecek. Kart dağıtımı sözleşme süresi boyunca ücretsiz olarak devam edecek” dedi.
    AMAÇ SAĞLIKTA DA FIRSAT EŞİTLİĞİ
    Seyhan’da ikamet edenlerin ciddi bir bölümünün ekonomik sorunlar yaşayan vatandaşlardan oluştuğunu vurgulayan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ise şunları söyledi: “Hedefimiz sağlıklı ve mutlu bir toplum. Biz halkımızın mutluluğu için talep ederlerse yararlanmak istedikleri sağlık hizmetlerinden daha düşük ücretle faydalanmaları amacıyla bir adım attık. Başlangıç olarak anlaşma yaptığımız 17 sağlık kuruluşuna başvuran her vatandaşımıza değişik oranlarda olmak üzere yüzde 50’ye varan indirim olanağı sunulacak. İndirim protokolü yaptığımız kuruluşlara aşama aşama başka sağlık kuruluşları da eklenecek. Sağlık her şeyden önemlidir. O nedenle, herkes için sağlık ve sağlıkta eşitlik ilkesiyle, Seyhanlı hemşehrilerimize yeni bir hizmet daha sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz."
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow