hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyhan'dan tutuklulara kitap desteği

    Seyhandan tutuklulara kitap desteği
    expand

    Seyhan'dan tutuklulara kitap desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, Tarsus Cezaevi'nde kalan tutukluların yabancı dil öğrenmek için istediği İngilizce kitap talebini yerini getirdi. 
    Tarsus T3 Ceza İnfaz Kurumu'nda 9 kişilik bir koğuşta 21 aydır tutuklu olan Ö.S. cezaevinde, topluma kazandırma çalışmalarının yanı sıra İngilizce öğrenmek istedi. Düşüncesini aynı koğuşta bulunan tutuklu arkadaşlarıyla paylaşan Ö.S., olumlu yanıt alınca dil eğitimi almak istediklerini  yönetime iletti. Ancak cezaevinde, tutuklu ve hükümlülerin rehabilitasyonu için çok sayıda proje bulunmasına ve bu projelere uygun araç-gereç olmasına karşın İngilizce kitabı olmadığı belirtildi.
    Ö.S., cezaevi yönetiminden izin alarak Seyhan Belediyesi'nden İngilizce kitabı talebinde bulundu. Talebin Seyhan Belediyesi’ne ulaşmasının ardından Kütüphane Müdürlüğü aracılığıyla talep edilen İngilizce eğitim ve hikaye kitapları hemen temin edilerek tutuklulara iletilmek üzere Tarsus T3 Ceza İnfaz Kurumu'na ulaştırıldı.
    Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, tutukluların aydınlanmanın bir aracı olan kitaba yönelmelerinin çok değerli olduğunu vurgulayarak, "Onlara destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Dil öğrenme ve diğer kitapların,  herkesin olduğu gibi, cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülerin de ufkunu açacağına inanıyorum. Özellikle tutukluların veya hükümlülerin cezaevinden çıktıktan sonra elde ettikleri bilgi, beceri ve dil bilgisinin topluma entegrasyonda önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow