hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tek kollu santrafora yaptığı sert faul için 51 yıl sonra özür diledi

    Tek kollu santrafora yaptığı sert faul için 51 yıl sonra özür diledi
    expand

    Tek kollu santrafora yaptığı sert faul için 51 yıl sonra özür diledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA'da 51 yıl önce genç takımlar arasında oynanan maçta Adana Demirsporlu bir kolu olmayan santrafor Mustafa Kemal Öncül’e çok sert bir faul yapan ve bu faul sonrası kendi seyircisi tarafından dakikalarca ıslıklanan Hataysporlu Bülent Karaşah, yaptığı hatayı yarım asır sonra dilediği özürle telafi etti. Sosyal medyadan izini bulduğu eski rakibinden özür dileyerek gönlünü alan Bülent Karaşah, "Gençliğin heyecanıyla yaptığım hatayı 51 yıl unutmadım. Hep vicdan azabını hissettim. Ama şimdi rahatladım" dedi.
    KENDİ SEYİRCİSİ  'YUH' ÇEKTİ
    Yıl 1971’di. Hatayspor’la, o yıllarda Fatih Terim’in de formasını giydiği Adana Demirspor genç takımları arasında oynanan maçta ev sahibi takımın sağ beki olan Bülent Karaşah’a, Demirspor’un tek kollu acar forveti Mustafa Kemal Öncül’ü tutma görevi verilmişti. Karaşah, maç sırasında, tek kollu olmamasına rağmen tutulması çok zor, kıvrak bir golcü olan Mustafa Kemal Öncül’e çok sert bir faul yaparak yere serdi. Faul sonrası Hataysporlu seyirciler kendi futbolcuları olan Bülent’i maç sonuna kadar ıslıklayıp, yuh çekip, protesto etti.
    Aradan yarım asır geçti ancak Bülent Karaşah, 51 yıl önceki hatasını bir türlü unutmadı. Karaşah, yıllar sonra sosyal medya üzerinden bulduğu Öncül’ü aradı ve gecikmiş özrünü kabul etmesini diledi. Özrünün kabul edilmesi üzerine iki eski futbolcu telefonda uzun süre sohbet etti ve en kısa sürede buluşma kararı aldı.
    ŞİMDİ RAHATLADIM
    Bülent Karaşah, "O maçta antrenörüm beni Mustafa’ya adım attırmamam için çok fazla motive etmişti. Gençliğin heyecanıyla o hatayı yaptım. Ama yıllar boyu da pişmanlığımı atlatamadım. Mustafa’yı bulup özür dileyince o da özrümü kabul edince bu yükten kurtuldum. Şimdi çok rahatım" dedi.
    ARAÇTAN ÇIKARDIĞI KOLU KOPMUŞTU
    Küçükken ailesiyle pikniğe giderken araçtan çıkardığı kolu ağaca çarpıp kopan, çok iyi futbolcu olmasına rağmen o yıllardaki mevzuat gereği profesyonel olamayıp genç takımlarda top koşturan Mustafa Kemal Öncül ise "O maçta bana yapılan faul 50 yıl geçse bile unutulmayacak bir sertlikte idi ama gençlikte, futbol maçında böyle şeyler oluyor. Bülent kardeşimi zaten çoktan affetmiştim. Yine de 51 yıl sonra özür dilemesi onun erdemini gösteriyor" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow