hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Demirtaş: İstiklal Marşımız istikbalimizin teminatıdır

    Vali Demirtaş: İstiklal Marşımız istikbalimizin teminatıdır
    expand

    Vali Demirtaş: İstiklal Marşımız istikbalimizin teminatıdır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA'da İstiklal Marşı’nın Kabulünün 99. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programı düzenlendi. Programda konuşan Vali Demirtaş, "İstiklal Marşımız istikbalimizin teminatıdır" dedi.
    Şehit Yunus Uğur Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen programda "İstiklal Marşı’nı En Güzel Ben Okuyorum" yarışması düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte Mehmet Akif Ersoy’un 'Cenk Şarkısı' şiiri okundu. 
    Etkinliğe Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İsmet Yüksel, Seyhan Kaymakam Vekili Mustafa Yavuz, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı kamu kurum temsilcileri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. 
    Vali Demirtaş, İstiklal Marşı’nın 724 şiir arasından seçildiğini hatırlatarak, ''İstiklal Marşımız; milletimizin eşsiz bağımsızlık destanı, istiklalimizin sembolü, istikbalimizin teminatıdır. Milletimizin bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. Her dizesi, her bir kelimesi milletimizi tek yürek, tek bilek haline getiren İstiklal Marşı; vatan, millet, bayrak ve istiklal aşkının ilmik ilmik dokunduğu eşsiz bir şaheserdir" diye konuştu. 
    Birlik ve beraberliğin, vatan ve bayrak sevgisinin, benzersiz kahramanlığın göstergesi hükmündeki İstiklal Marşı’nın, yüz yıl önce bu topraklara operasyon yapmaya kalkışanlara Akif’in dizeleriyle milletimizin haykırışı olduğunu aktaran Vali Demirtaş, "Bu öyle bir haykırıştır ki yankısı bugün, Fırat Kalkanı, Zeytindalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı Harekâtlarından duyulmaktadır. Dün Sakarya’da,  Dumlupınar’da, Başkomutanlık Meydan Savaşında düşmana geçit vermeyen ecdadın torunları, bugün de aynı azim ve kararlılıkla yedi düvelin yanı başımızda kurduğu oyunları canları pahasına bir bir bozmaktadır" dedi.
    Konuşmasının devamında gençlere de seslenen Vali Demirtaş, "Hepimiz ilk dizesi ‘Korkma’ diye başlayan İstiklal Marşı’nın muhatabıyız. O sebeple son ocak tüttüğü, ay yıldızlı al bayrak semada nazlı nazlı dalgalandığı, uğruna şehadeti göze alan yiğitlerimiz olduğu müddetçe, bu topraklarda varlığımız daim olacaktır. Bunun için her karışı şehit kanlarıyla sulanan aziz vatanımıza, sonuna kadar sahip çıkmalısınız. İlk günden itibaren tarih sahnesinde var olan bu milletin, kültür ve medeniyet kodlarına mutlaka vakıf olmalısınız. Köklerinizi milletimizin tarihine, kültürüne, edebiyatına, gelenek ve göreneklerine salmalısınız" şeklinde konuştu.
    "İstiklal Marşı’nı En Güzel Ben Okuyorum" yarışmasının ödül töreninde 1. olan öğrenciler İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan okudu. Müzik dinletisi ile devam eden programda 'Aydınlık Yolun Hüzünlü Yolcusu' adlı oratoryosu izleyenlerden büyük beğeni topladı. Vali Demirtaş, salonun fuayesinde yer alan, Mehmet Akif Ersoy ile ilgili görsellerin yer aldığı fotoğraf ve resim sergisini gezdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow