hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Elban, 15 Temmuz şehitleri için fidan dikti

    Vali Elban, 15 Temmuz şehitleri için fidan dikti
    expand

    Vali Elban, 15 Temmuz şehitleri için fidan dikti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- ADANA Valisi Süleyman Elban, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı”nda düzenlenen bakım ve fidan dikme etkinliğine katılarak fidan dikti.
    Hatıra ormanında gerçekleştirilen etkinliğe Vali Elban’ın yanı sıra, 10.Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Gürel Özusta, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit aileleri katıldı.
    Adana Orman Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilen etkinlikte, 15 Temmuz’da şehit olan 251 şehidin anısına toplam 251 adet fidan dikildi. Etkinlikte açıklama yapan Vali Elban, 15 Temmuz 2016’da Türkiye'nin bütünlüğünün büyük bir tehlike atlattığına dikkat çekerek, "Demokrasimiz büyük bir sınavdan geçmiştir. Şükürler olsun ki tarihi kahramanlıklarla dolu olan ülkemizin aziz milleti, demokrasimizin önünde engel oluşturacak bu hain darbe girişimini engellemek için elinden gelen tüm imkanları seferber etmiş, canla başla mücadele etmiştir. Darbe  girişimi sırasında canlarını ortaya koyarak vatanımızı koruyan ve bu uğurda şehadete yürüyen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman şehitlerimizi ve ülkemiz uğruna yaptıkları fedakarlıkları asla unutmayacağımızı belirtiyorum” dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow