hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüreğirli çiftçi ve üreticiye eğitim desteği

    Yüreğirli çiftçi ve üreticiye eğitim desteği
    expand

    Yüreğirli çiftçi ve üreticiye eğitim desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- YÜREĞİR Belediyesi, Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü (TAYEM) işbirliği ile meyve budama, aşılama, sahlep yetiştiriciliği, topraksız tarım ve arıcılık kursu başlatıyor.
    Tarımsal kalkınmaya destek olmak için bugüne kadar çeşitli projeler hayata geçiren Yüreğir Belediyesi, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Adana Zirai Üretim İşletmesi TAYEM işbirliği ile 4 branşta ücretsiz kurs başlatıyor.
    Tarım üreticilerine daha fazla olanak sağlamak ve yaptıkları iş konusunda bilgilerini artırmak amacıyla ziraat mühendisi uzmanlar tarafından verilecek eğitimler, 14 Mart günü ‘Meyve Budama ve Aşılama Kursu’ ile başlıyor. Kurs kapsamında katılımcılara meyve ağaçlarında budama ve aşılama ile uygulamalı konularda teorik ve pratik olarak bilgi verilecek. 5 günlük kursun bitiminde kursiyerler sertifika almaya hak kazanacak. Kursa katılmak isteyenler, Yüreğir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'ne başvuru yapabilecek.
    Proje kapsamında 21 Mart’ta sahlep yetiştiriciliği, 28 Mart’ta topraksız tarım ve 4 Nisan’da da arıcılık kursları düzenlenecek.
    İlgi duyan herkesi kurslara katılmaya davet eden Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, bir ay boyunca devam edecek eğitim sürecinde kursiyerlere başarılar diledi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow