hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zabıtaya ‘salgında davranış’ eğitimi

    Zabıtaya ‘salgında davranış’ eğitimi
    expand

    Zabıtaya ‘salgında davranış’ eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, zabıta personeline, pandemi sürecinde yoğun stres altında kalan esnaf ve halkla daha iyi diyalog kurabilmesi için başlattığı ‘Salgın Şartlarına Uyum Seminerleri’ kapsamında,  ‘Salgında davranış biçimi’, ‘İkili ilişkiler’ ve ‘Stres altında iletişim’ konularında eğitim verdi. 
    Salgın Şartlarına Uyum Seminerleri kapsamında Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Salgında davranış biçimi’, ‘İkili ilişkiler’ ve ‘Stres altında iletişim’ konularında zabıta ekiplerine eğitim verildi. Sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak yapılan ve Sağlık İşleri Müdürlüğü uzman doktorları tarafından verilen seminerde, toplum olarak yaşanılan zor süreçte nasıl davranılması gerektiği konusuna açıklık getirildi.
    Eğitim seminerinde ilk olarak zabıta personelinin esnaf veya halkın yoğun olduğu alanlarda nasıl davranacağı anlatıldı. Zabıta personeline, pandemiden kendilerini korumak ve başkasına zarar vermemek için tüm iş ve işlemlerde maske ve mesafe kurallarına uyulması ve hijyene dikkat edilmesi gerektiği aktarıldı.
    Seminerde, salgındaki ekonomik durum nedeniyle iş ile sağlık kaygısı ile gelecek kaygısı içinde olan esnaf ve halkın yoğun stres altında olabileceği anlatıldı. Bu durumu bilerek esnaflara ve halka yaklaşılması gerektiğinin anlatıldığı seminerde bireysel ve toplumsal stresin yönetilmesi konularında bilgiler aktarıldı. Seminerde, stres altındaki bireylerle nasıl iletişim kurulacağı, stresin,  toplumsal strese dönüştüğünde neler yapılabileceği uzmanlarca anlatıldı.
    Pandemi şartlarında oluşabilecek olumsuz durumlara karşı bilgilendirmeyi amaçlayan seminerler, halkla diyalog halinde olan personelleri kapsayacak şekilde devam edecek.   

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow