hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adıyaman'da mozaik kursu ilgi görüyor

    Adıyamanda mozaik kursu ilgi görüyor
    expand

    Adıyaman'da mozaik kursu ilgi görüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahir ALAN/ADIYAMAN,(DHA)- ADIYAMAN’da, mozaik kursuna katılan gençler, hem meslek öğreniyor hem de gelir elde ediyor. 
    GAP Kalkınma İdaresi bünyesindeki Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi’ne düzenlenen mozaik kursuna 12 genç kursiyer katılıyor.
    Kursta mozaik sanatını öğrenen kursiyerler bir yandan günün stres atarken bir yandan da mermer, traverten, cam ve fayans parçalarından elde ettikleri küçük parçaları bir araya getirerek birbirinden güzel ve renkli mozaik tablolar yapmayı öğreniyor. Bazı taşları Gaziantep ve internet üzerinden temin edilen mozaikler, ayrıca gençler için gelir kapısı oluyor. Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Müdürü Yeşim Süzen, yaptığı açıklamada, mozaik sanatı alanında kentin ciddi bir potansiyelinin bulunduğunu söyledi.
    Bu potansiyeli kullanmak amacıyla kursu düzenlediklerini belirten Süzen, "Öncelikle merkezimizde bünyemizde eğitim veren ve bu alanda kendisini geliştiren bir öğretmenimizle yola çıktık. Farklı bir şeyler neler yapabiliriz diye düşündük ve mozaik sanatında karar verdik. Bu çalışmayı burada başlangıç olarak yaptık ama sadece başlangıçla kalmayıp gördüğümüz kadarı ile gençlerden yoğun bir ilgi olmaya başladı" dedi.
    Kursa 3 kişi ile başladıklarını ve sayının kısa sürede 12’ye yükseldiğini anlatan Süzen, mozaik malzemelerinin büyük bölümünü Gaziantep’teki ustalardan temin ettiklerini ifade etti.
    Çeşitli kurumlarla iş birliği yaparak kursu geliştirmeyi planladıklarını kaydeden Süzen, şöyle devam etti:“Bundan sonraki süreçte de biz istiyoruz ki bu çalışmayı beceri olarak artık önümüzdeki günlerde gerçekleştirebilirsek, İŞKUR’la birlikte ortaklaşa bu çalışmamızı halk eğitim merkezi ile beraber yürütmek istiyoruz. Şuan için arkadaşlarımız gönüllü geliyor ve kendilerini yetiştirmek, el becerisi kazandırmak ve meslek edinmek için geliyorlar. Belki kendileri ilerde ilimizde daha çok bu alanda kazanım sağlayacak çalışmalarda bulunabilir diye hedef gösteriyoruz. Ama bu çalışmaları burada yapmaktan çok mutluyuz"
    Kursiyer Umut Göksu da 6 yıldan bu yana gençlik ve kültür evinde gerçekleştirilen etkinliklere katıldığını belirtti.
    Mozaik kursunun ilk kez gerçekleştiğini aktaran Göksu, İlgilendiğim bir alan böyle bir kursun açılması beni gerçekten mutlu etti. Bu alanda hedeflerim var, hem resim anlamında hem de mozaik alanında profesyonel anlamda eğitim almadım ama bu alanda çalışmalar yürütmekteyiz. İlerleyen zamanlarda olursa eğer Adıyaman'da bir atölye açmayı düşünüyorum" diye konuştu.

    Mozaik Kursu Usta öğreticisi Bedriye Yaman mozaik sanatının zor sanatlardan bir tanesi olduğunu söyledi.
    Özellikle çok sayıda taşı kerpetenle kırmak zorunda kaldıklarını anlatan Yaman, “Tahta üzerine renkli çıktı alarak taşları tek tek kerpetenle kırıyor, şekil verip renkli çıktının üzerine yapıştırıyoruz. Mozaik ortaya çıksın diye bunlar için kerpeten, cımbız, tutkal, vernik ve taş kullanıyoruz. Adıyaman'da bu alana ilgi vardı ama biz de bu yetenekli olan kişileri ortaya çıkarmak istedik. Daha fazla görünür hale gelmesini istedik. Biz mozaiklerimizi koruyamıyoruz maalesef Adıyaman'da kalmıyor. Mozaik kursuda ilimizde hiç yok bizde bu kursun Adıyaman'da olmasını istedik."
    FOTOGRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow