hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Afyonkarahisar'da Engelliler Festivali

    Afyonkarahisarda Engelliler Festivali
    expand

    Afyonkarahisar'da Engelliler Festivali

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da Engelliler Haftası dolayısıyla 14. Engeliler Festivali düzenlendi.

    Afyonkarahisar Belediyesi Engelliler Meclisi tarafından Engelliler Haftası kutlamaları çerçevesinde, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Engelliler Festivali bu yıl da büyük katılım ve coşkuyla yapıldı. Anıt Park içerisinde başlayan festival halk oyunları gösterileriyle devam etti. Kortej yürüyüşüyle süren festivalde protokol üyeleri de engelli vatandaşların haklarına dikkati çekmeye çalıştı. Bazıları tekerlekli sandalyeye binip, bazıları da gözlerini bağlayıp yürüyen protokol üyeleri, engelli bir vatandaşın nasıl yaşadığını anlamak için empati kurmaya çalıştı. Daha sonra engelliler tarafından hazırlanan serginin açılışı gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi, engellilere yönelik eğitim kurumları ve derneklerinin hazırladığı el sanatlarının satışa sunulduğu sergi, büyük ilgi gördü.

    Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, festivali 14. kez düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, desteklerinden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

    Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, engelli vatandaşlara gereken desteğin her zaman verileceğini söyledi. Zeybek, "Üzerimize düşen görevleri yapmalıyız. Belediye olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da engelli vatandaşlarımızın yanlarında olacağız. 586 akülü araç ile 1352'ye yakın tekerlekli sandalye ile engellilerin yanında olduk. Şunu biliyoruz ki sağlıklı her birey engelli adayıdır. Çünkü ne zaman neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Hükümetimizin engellilere yönelik gerçekleştirdiği çalışmalardan feyz alarak engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

    'HERKES BİRER ENGELLİ ADAYI'

    Vali Mustafa Tutulmaz, devletin ve hükümettin engelli vatandaşlara yönelik birçok çalışmasının olduğunu hatırlatarak, "Bu hafta yapılacak etkinliklerle bir algı oluşturulmaya çalışıyor. Bu algı şudur. Hepimiz bir şekilde bir engelli adayıyız. Bunun kime ne zaman nerede geleceğini kimse bilemez. Mevcut engelli kardeşlerimiz de kendilerinin bir tercihi olarak bu durumda değil. O zaman biz engelli kardeşlerimizi anlamalıyız, onların problemlerini çözme yolunda gayret sarf etmeliyiz. Bugüne kadar gerek hükümetlerimiz, gerek valiliğimiz engelli kardeşlerimizin problemlerini çözme yolunda önemli çaba göstermişlerdir. Son yıllarda sosyal devlet olmanın bir gereği olarak engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin önemli problemleri çözülme yolunda belirli bir aşama kaydetmiştir" diye konuştu.

    'TEK ÇATI ALTINDA TOPARLANIN'

    Tüm engellileri tek çatı altında toplanmaya davet eden Vali Tutulmaz, şöyle dedi:

    "Birlik olunması gerekiyor. Tek tek dernekler bir şeyler yapma gayreti içerisinde olsalar hizmetin veriminde bugünkü istenilen başarı elde edilemez. Bu uygulamayı sonuna kadar devam ettirmek lazım. Yanlış yapan eksik yapan ya da bu birlik içerisinde olmayan kardeşlerimizi de bu birlik içerisinde olmaya buradan davet ediyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow