hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milletvekili Köksal, Eber Gölü'nü inceledi

    Milletvekili Köksal, Eber Gölünü inceledi
    expand

    Milletvekili Köksal, Eber Gölü'nü inceledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)- CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal sazlıklarda yaşanan yangının ardından Eber Gölü'nde inceleme yaptı.
    CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, önceki gün sazlıklarda yangın meydana gelen Eber Gölü'nde incelemelerde bulundu. Burcu Köksal'a, CHP Çay İlçe Başkanı İsmail Güneş, Bolvadin İlçe Başkanı Ömer Çengel, Dereçine Belde Belediye Başkanı Ömer Yıldız, Yeşilçiftlik Belde Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal ile Çay, Bolvadin ve Sultandağı ilçe yöneticileri eşlik etti.
    Milletvekili Burcu Köksal, "Eber Gölü'nün kenarında bulunan, Çayırpınar köyü, Yakasenek köyü Oğuz bölgesi,  Kavaklı Mahallesi, Derekarabağ köyünde incelemelerde bulunduk. Gölden geçimini sağlayan vatandaşlarla görüştük. Yangının yaratmış olduğu doğa katliamını gözlerimizle gördük. 5-6 noktadan aynı anda yangın çıkmış. Ne yazık ki müdahale edilememiş. Maalesef yangınlarda birçok kuş türü, börtü böcek, sürüngen, kurt, çakal başta olmak üzere birçok hayvan diri diri yanmış. Sazlıklar kül olmuş. Gölde her zaman müdahale edilebilmesi için tekne bulundurulması gerekir. Allah'tan yağmur yağmış da yangın daha fazla ilerleyememiş. Yangın 3 ilçenin hatta Akşehir'in göl kenarında da aynı anda yangın çıkmış. Bu konunun arkasında duracağım. Mecliste önerge vereceğim" dedi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow