hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Jandarmadan öğretmen ve öğrencilere eğitim

    Jandarmadan öğretmen ve öğrencilere eğitim
    expand

    Jandarmadan öğretmen ve öğrencilere eğitim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet DAĞLI/HOCALAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Hocalar ilçesine bağlı belde ve köy okul geçitlerinde öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla jandarma trafik ekipleri gönüllü okul geçidi görevlisi olmak isteyen öğretmen ve öğrencilere trafik kursu verdi.

    Sandıklı İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı jandarma trafik ekiplerince 6 gönüllü öğrenciyle 13 öğretmene okul geçidi görevlisi hakkında pratik ve uygulamalı eğitim verildi. Görevli jandarma personeli tarafından öğrencilere okul önlerinde bulunan okul geçitlerinde araç sürücülerinin uyarılması, araçların durdurulması ve alınacak emniyet tedbirleriyle öğrencilerin yolun karşısına geçiş kurallarıyla ilgili sinevizyon aracılığıyla bilgilendirmeler yapıldı.

    Okul giriş ve çıkışlarında okula giden öğrencilerin yolun karşısına geçmelerinin sağlanması amacıyla gönüllü öğrenciler, ellerindeki 'dur' ve 'geç' işaretleriyle sürücüleri yönlendirdi. Öğrenciler trafikte kural ihlali yapan sürücülere tutanak tutarak ceza uygulanmasını da talep edebilecek.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow