hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kıbrıs gazilerine madalya ve berat belgesi

    Kıbrıs gazilerine madalya ve berat belgesi
    expand

    Kıbrıs gazilerine madalya ve berat belgesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'da 62 Kıbrıs gazisine 'Milli Mücadele Madalyası ve Beratı' verildi.

    Afyonkarahisar Kamil Miras Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen madalya ve berat belgesi tevcih töreninde 62 gazi madalyalarını protokolün elinden aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören Kıbrıs Barış Harekâtı videosunun izletilmesiyle sürdü. Törene Vali Mustafa Tutulmaz'ın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, diğer protokol üyeleri, Kıbrıs gazileri ve aileler katıldı.

    CANLARINI HİÇE SAYDILAR

    Törende konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, tarih boyunca Türklerin mücadele içinde olduğunu söyledi. Tutulmaz, "Orta Asya'dan bu tarafa belirli bir göç sürecinde Anadolu'yu nihai olarak vatan bilmiş. Tabii bu göç süreci kendiliğinden kolay bir şekilde olmamıştır. Tarih boyunca mücadelenin merkezi olmuş bu topraklar, olmaya da devam ediyor. İşte bugün Kıbrıs gazilerimize vereceğimiz madalyalar da bundan 45 yıl önce Kıbrıs'ta yaşayan Türklerin can güvenliğini sağlamak ve onların bundan sonraki hayatlarını daha özgür şekilde devam ettirebilmeleri için Anadolu'nun genç insanları Anadolu'nun bağrından çıkarak onlara yardıma koştu. İşte o yardıma koşan kişilerin 133'ü bizim ilimizde. Şu an bunlardan 62'si aramızda. Onları tebrik ediyor, kutluyorum" dedi.

    KIBRIS BİZİM KENDİ TOPRAKLARIMIZDIR

    Kıbrıs'ın uzun süre Osmanlı'nın egemenliği altında kaldığını aktaran Vali Mustafa Tutulmaz, "Ancak belirli süre Osmanlı'nın zor duruma düşmesiyle önce elimizden çıktı daha sonra da neredeyse tamamen gitmek üzereyken 1974 yılındaki harekatta kalıcı hale geldi. O günden bu tarafa Kıbrıslı kardeşlerimizin üzerinde sıkıntılar devam etmektedir. Hatta buna bağlı olarak ülkemiz üzerinde de sıkıntılar devam etmektedir. Bugün Avrupa Birliği genel olarak Kıbrıs'ı bahane ederek Avrupa Birliği'ne üye olmamızı engellemektedir. Bu topraklar kanla alındı, kolay şekilde de verilmez. Bunun bilinci içerisinde devletimiz ve milletimiz hareket ediyor" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından törene katılan Kıbrıs gazileri protokolün elinden madalyalarını aldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow