hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Umre parasını depremzedelere bağışladılar

    Umre parasını depremzedelere bağışladılar
    expand

    Umre parasını depremzedelere bağışladılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesine bağlı Baştepe köyünde gurbetçi Eroğlu çifti, biriktirdikleri umre parasını depremzedelere destek olmak için Türkiye Diyanet Vakfı'na (TDV) bağışladı.

    Fransa'da çeşitli işlerde çalıştıktan sonra 10 yıl önce Sandıklı ilçesine bağlı Baştepe köylerine dönen Cemil ve Ayşe Eroğlu çifti umre parası olarak biriktirdikleri 60 bin lirayı Sandıklı İlçe Müftülüğü'ne gelerek Müftü Ömer Ünal'a teslim etti.

    Daha önce hac ibadeti yaptıklarını belirten Cemil Eroğlu, umre niyeti ile biriktirdikleri parayı da depremzedelerin yaralarının sarılması için bağışladıklarını belirtti. İlçe Müftülüğü'ne gelerek umre paralarını teslim ettiklerini aktaran Cemil Eroğlu, "Fransa'da inşaat, orman işleri, maden işlerinde çalıştım. Yaklaşık 10 yıldır Türkiye'de kalıyorum. Hac görevini yaptık ve umre niyetimiz vardı. Biriktirdiğimiz parayı kardeşlerimizin acılarına bir nebze olsun yardımcı olabilmek ve yaralarını sarabilmek adına bu Ramazan'ın bereketinden feyzinden yararlanabilmek için bu miktarı bağışlama kararı aldık" dedi.

    Duyarlı davranışlarından dolayı gurbetçi çifte teşekkür eden İlçe Müftüsü Ömer Ünal da "Bu milletimizin alicenaplığı ve cömertliğidir. Empati durumudur. Kendisini mağdur yerine koymasıdır. Allah'a şükürler olsun milletimizin eli Afrika'nın en güneyine Uzakdoğu'nun bütün ülkelerine uzanmaktadır. Bunu da gören ve bilen bir kardeşiniz olarak konuşuyorum. Allah yaptığınız hayırlarınızı kabul etsin inşallah" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow