hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Çiçek, yanan iş yerlerini inceledi

    Vali Çiçek, yanan iş yerlerini inceledi
    expand

    Vali Çiçek, yanan iş yerlerini inceledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali Fuat GÜÇLÜER- İlyas Kaan TAYTAK/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR Valisi Gökmen Çiçek, Bolvadin ilçesinde bir iş yerinin çatısında çıktıktan sonra hızla yayılan ve 10'dan fazla iş yerini kullanılamaz hale getiren yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

    Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, milletvekilleri AK Parti'li Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Zeybek ile birlikte yangından zarar gören bölgeyi ziyaret etti. Bölgede bulunan yetkililerden bilgi alan Vali Çiçek, gerekenin yapılacağını söyledi. Vali Gökmen Çiçek, "Gerçekten Allah korudu çok daha büyük bir şey çıkabilirdi. Çünkü yangın o kadar da yavaş seyretmiyordu. Fakat zamanında müdahaleyle Allah'a çok şükür can kaybı veya herhangi bir şey olmamasını sağladı. Şu anda bir sıkıntı var, belediye başkanımız sağ olsun 'prosedürler aşılsın, 90 gün içinde ben bunu yetiştireceğim' dedi. Biz de elimizden geldiğince o sıkıntı duyulacak yerlerde aşılması noktasında devreye gireceğiz" dedi.

    'BOLVADİN'İN YANINDAYIZ'

    Bolvadin halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Milletvekili Ali Özkaya, "Ateş de yangın da bir afet. Çalışan kardeşlerimizin iş yerleri beklenmedik bir anda hasar meydana geldi. Devlet Allah'ın izniyle güçlüdür. Yangın söndürüldü inşallah sonuçları da sıkıntıları da giderilir. İnşallah elimizden ne geliyorsa Valimiz Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz, hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız da Bolvadin'imizin yanındayız, esnafımızın yanındayız. En kısa sürede inşallah bütün zararı gideririz" diye konuştu.

    'ALLAH BİR DAHA BÖYLE BİR ACI GÖSTERMESİN'

    Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, "Allah bir daha böyle bir acı göstermesin. Çünkü kolay değil hakikaten yaşayan ve başına gelen bilir. Tabii müdahalenin kısa sürede yapılmış olması da biraz daha felaketi hafifletmiş elhamdülillah. İnşallah devlet her türlü yardımı yapmaya muktedirdir. Bizler buradayız, Bolvadin'in, esnafımızın, vatandaşımızın yanındayız" dedi.

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de Bolvadin'in yanında olduklarını aktardı. Vali Gökmen Çiçek ve beraberindeki heyet ziyaretin ardından ilçeden ayrıldı.

    HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILDI

    Öte yandan, Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yapılan hasar tespit çalışmalarının sonuçları belli oldu. Yapılan açıklamada, "31 bağımsız bölümden oluşan 16 iş yerinde çıkan yangın Bolvadin ve komşu ilçelerin itfaiye ekiplerince söndürülmüş, can kaybının yaşanmadığı yangın olayında hasar tespit çalışmaları TAMP Afyonkarahisar Afet Müdahale Planı kapsamında Valiliğimizce AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda ivedilikle başlatılmıştır. Yangından etkilenen ikişer katlı 31 bağımsız bölümden oluşan 16 binada hasar tespit çalışma grubu ana çözüm ortağı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen yapısal ön hasar tespit sonucuna göre; 5 bağımsız bölümden oluşan 3 binanın hasarsız olduğu, 2 bağımsız bölümden oluşan 1 binanın az hasarlı olduğu, 10 bağımsız bölümden oluşan 5 binanın yıkık olduğu, 14 bağımsız bölümden oluşan 7 binanın ise ağır hasarlı olduğu, tespit edilmiştir. Zarar tespit çalışma grubu ana çözüm ortağı Defterdarlık ekiplerince eşya ve mala yönelik zarar tespit çalışmaları devam etmektedir" denildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow