hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni rotadan Süphan Dağı'da tırmandılar

    Yeni rotadan Süphan Dağıda tırmandılar
    expand

    Yeni rotadan Süphan Dağı'da tırmandılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AĞRI, (DHA)- TÜRKİYE Dağcılık Federasyonu Dağcılık İl Temsilcilerinin gerçekleştirdiği Süphan Dağı tırmanışında dağcılar yeni rotayı kullandı.

    Dağcılık Federasyonu Spor Tırmanış Kurulu Başkanı Abdürrahim Ekin, Ağrı İl Temsilcisi Servet Arslan, Yeni Şehir Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Cebe, Gençlik Spor İl Şube Müdürü ile 6 bayan ile 30 sporcunun katıldığı Ağrı ve Diyarbakır il temsilciliğinin ortak etkinliğinde 4.5 saat de zirve yapıldı. Ağrı'nın Patnos ilçesinden yola çıkan 30 dağcı, Dumanlı Mezrası Batı Rotasından çıktıkları 3 bin 60 rakım da kamp kurdu. Pazar saat 06.00'da zirve tırmanışına başlayan dağcılar 4.5 saatte yeni rotadan hedeflerine ulaştı. Tırmanışı başarıyla tamamlayan dağcılar, yeni rotanın çok iyi olduğunu söyledi.
    Tırmanış öncesi dağcıları ziyaret ederek Patnos Kaymakamı Abdullah Kadıoğlu ile ilçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin başarı dileğinde bulundu.
    Ağrı Dağcılık il temsilcisi Servet Arslan, daha önce dağın farklı noktalarından rotaları kullanarak zirve tırmanışları yaptıklarını ancak bu defa yeni rota olan batıdan oluşturulan yeni rotadan tırmandıklarını söyledi.

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow