hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aksaray'da Hamidiye Mahallesinde kentsel dönüşüm için son bina yıkıldı

    Aksarayda Hamidiye Mahallesinde kentsel dönüşüm için son bina yıkıldı
    expand

    Aksaray'da Hamidiye Mahallesinde kentsel dönüşüm için son bina yıkıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY,(DHA)- AKSARAY'da  Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesin çalışmalarında son bina olan 80’inci yapının yıkımına başlandı. 
    Kentte dönüşüm çalışmalar devam ediyor. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer,  Aksaray’ın kentsel dönüşüm projesinin 09 Haziran 2023  tarihinde ihale edileceğini ve  500 gün içinde tamamlanacağını söyledi.
    Başkan Dinçer, “18 Ağustos 2021 tarihinde başlamış olduğumuz ilk bina yıkımınını son binanın yıkımıyla 80 binanın yıkımını tamamlayacağız. Bu alanda kentsel dönüşüm projemiz ihalesi ise 9 Haziran tarihinde gerçekleştirip, 500 iş günün içinde projeyi tamamlayarak Aksaraylı hemşerilerimize teslim edeceğiz. 22 bin 500 metre kara alanda, 80 tane bina ile 624 tane bağımsız bölüm vardı. Yeni projemizde 574 bağımsız bölümlerle, sosyal donatı alanlarıyla Aksaray merkezimizin en önemli ihtiyaçlarından olan otopark ihtiyacını da burada karşılamış olacağız.2 Kat olacak, zeminde otoparkımız 650 araç kapasiteli olacak. Faaliyete geçince şehrimizin kalbinde bir canlanma olacak. Yeni acılan caddeyle trafik rahatlayacak, hemde bölgenin sosyal donatısı değişecek. Esnaflarımıza nezih bir ortamda yaşama ve ticaret yapma şansı vermiş olacağız. Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımıza, Çevre Şehircilik Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.(DHA) FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow