hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    300 öğrenci projelerini sergiledi

    300 öğrenci projelerini sergiledi
    expand

    300 öğrenci projelerini sergiledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Üniversitesi ile Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilçedeki 300 ortaokul ve lise öğrencisi 'Çankaya Modern Teknolojiler Buluşması -1 Kodlama' etkinliğinde projelerini sergiledi. Etkinlikte, 167 proje yer aldı.
    Çankaya Üniversitesi Merkez Kampüs ortak alanda gerçekleştirilen etkinliğe, Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sıtkı Alp, Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Çoğun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Müfit Gülgeç, Prof. Dr. Selçuk Geçim, Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Arı Okulları Genel Müdür Yardımcıları Seva Demiröz ve Seda Tarman, akademisyenler, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı. Tüm gün süren etkinlikte öğrenciler, geleceğin dili kodlamaya yönelik hazırladıkları projeleri sunma imkânı buldu. Öğrenciler hazırladıkları, cep telefonundan bluetooth ile garaj kapısını açmayı sağlayan, futbol oynayan robot araçlar, topraksız sera, labirent çözen robot, çocuklar için güvenli buzdolabı, akıllı çöp toplayıcı, akıllı sulama sistemi, ortamdaki gazı algılayıp sesli uyarı veren proje, akıllı bitki takip sistemi, uzaktan kontrollü robotik kol, gerçek zamanlı siber saldırı uyarı sistemi gibi toplam 167 projeyi katılımcılarla paylaştı. Etkinlikte, öğrencilerin proje sunumlarının yanı sıra okul rehber öğretmenleri ve yöneticilerine ‘Siber Zorbalık’, ‘Bilgi Güvenliği’, ‘İnternet Hukuku’ konulu panel, STEM öğretmenlerine ‘Bütünleşik STEM Eğitimi’, ‘Dijital Dönüşüm Eğitim İlişkisi’ konulu farkındalık eğitimleri verildi.
    ‘GENÇLERİN YETKİN OLMASINI İSTİYORUZ’
    Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Çoğun, açılış konuşmasında, Çankaya Üniversitesi olarak gençlerin üretme yanında yaratma konusunda da yetkin olmasını istediklerini belirtti. Prof. Dr. Çoğun, “Gençlerin bunu yapabilmeleri için de bilimsel, matematiksel, teknolojik ve mühendislik yaklaşımlarına ilgi duymalı, STEM içinde yoğrulmalı. Bu etkinlik ile özellikle öğrencilerimizin farklı okullardaki arkadaşlarıyla, öğretmenlerle buluşup sinerji yaşamasını istiyoruz” dedi.
    ‘DOĞRU YÖNLENDİRMELİYİZ’
    Türkiye’nin büyük bir aile olduğunu ifade eden Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, “Çankaya’nın yaklaşık 1 milyon nüfusu var. Okul sayımız 600, öğretmen sayımız 7 bin civarında. Elimizde çok büyük, ciddi, güzel bir malzeme var. Öğrenciler sadece bizim değil, memleketimizin öğrencileri. Biz bu malzemeyi çok doğru yönlendirmeliyiz” diye konuştu.
    ‘HEDEFİMİZ BİLİME SEVDALI BİREYLER YETİŞTİRMEK’
    2023 eğitim vizyonunun temel amacının çağın becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık adına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmek olduğuna dikkat çeken Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel ise, “Bu ilkeden yola çıkarak Çankaya Üniversitesiyle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe katılan öğrencileri, onlara rehberlik eden öğretmen ve müdürleri, Çankaya Üniversitesi yöneticilerini tebrik ediyorum” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow