hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    65 yaş üstüne 'acil durum' mobil uygulaması

    65 yaş üstüne acil durum mobil uygulaması
    expand

    65 yaş üstüne 'acil durum' mobil uygulaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA'da Tepe Güvenlik, koronavirüs salgınında en büyük risk grubunu oluşturan 65 yaş üstü bireylere ve sağlık çalışanlarına yönelik 'Tepe Güvenlik' adı verilen mobil uygulamasını hayata geçirdi. Uygulama sayesinde vatandaşlar 'acil durum butonları' ile ambulans, itfaiye ve polis ekiplerinden yardım alabiliyor.
    Tepe Güvenlik, koronavirüs salgınında en büyük risk grubunu oluşturan 65 yaş üstü bireylere ve sağlık çalışanlarına yönelik uygulama hayata geçirdi. 'Tepe Güvenlik' mobil uygulamasında sunulan acil durum butonları sayesinde 65 yaş üstü bireyler ve salgın sürecinde hayati öneme sahip olan tüm sağlık çalışanları, ambulans, itfaiye ya da kolluk kuvvetlerinin desteğine yönelik hizmetlere en hızlı şekilde ücretsiz olarak ulaşabilecek. Bu kapsamda 65 yaş üstü bireyler ve tüm sağlık çalışanları ile Tepe Güvenlik kullanıcıları, 'Tepe Güvenlik' mobil uygulamasında sunulan 'panik', 'ambulans' ve 'itfaiye' butonları aracılığıyla, söz konusu acil yardım hizmetlerinden 3 ay süreyle ücretsiz faydalanabilecekler. Uygulama sayesinde 65 yaş üstü bireyler, güvenliklerini tehdit eden bir olayla karşılaştıklarında, bir sağlık sorunu yaşadıklarında herhangi birinden yardım almak adına evlerinden çıkmadan ambulans ve itfaiye yardımından ya da kolluk güçlerinin desteğinden faydalanabilecekler.
    DESTEK TALEPLERİNİ ALARM İZLEME MERKEZİ İLETİYOR
    Hizmetler ise, kullanıcılar, panik butonu acil durum hizmetini kullandığında ‘Tepe Alarm İzleme Merkezi’ devreye giriyor. Kullanıcı tarafından alarm durumunda ulaşılması istenilen kişiler, sırasıyla merkez tarafından aranıyor. Alarm merkezi, ilk ulaşılan kişiye kolluk kuvvetlerinin desteğini 'talep edip etmediklerini' soruyor ve talebe göre kayıtlı ya da belirtilen başka bir adrese kolluk kuvvetlerini yönlendiriyor. Kullanıcıya da kolluk kuvvetlerinin belirtilen adrese yönlendirildiğine dair mesaj gönderiliyor. Kullanıcılar ambulans ya da itfaiye butonu acil durum hizmetini kullandığında da süreç aynı şekilde ilerliyor. Ayrıca söz konusu mobil uygulamanın panik butonu özelliği akıllı saatler üzerinde de kontrol edilebiliyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow