hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Ankara Gürültü Eylem Planı' protokolü imzalandı

    Ankara Gürültü Eylem Planı protokolü imzalandı
    expand

    'Ankara Gürültü Eylem Planı' protokolü imzalandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan 'Ankara Gürültü Eylem Planı' için protokol imzalandı.
    Ankara'da yaşayan vatandaşların yaşam kalitesinin artırılması ve gürültü kaynaklı sağlık sorunlarının önlenmesine yönelik hazırlanan ‘Gürültü Eylem Planı’nın şehrin tamamına uygulanabilirliği, uzmanlar tarafından sahada incelenecek. Stratejik Gürültü Haritası dikkate alınarak iki yıl boyunca insan sağlığını ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen gürültünün kontrolü ve azaltılması amacıyla karayolu, demiryolu ve endüstri kaynakları üzerinde detaylı araştırma yapılacak. Protokol, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Cumali Kınacı ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Müdürü Selma Ayaz arasında imzalandı.
    'UYGULANACAK TEDBİRLER NET OLARAK TESPİT EDİLECEK'
    İmzalanan protokol ile Ankara'daki gürültüyü azaltma senaryolarını hayata geçireceklerini belirten Prof. Dr. Cumali Kınacı, "Bu çalışmanın sonucunda Ankara'da gürültü kaynaklarının neler olduğu ve nerelerde olduğu net olarak ortaya konacak. Bundan sonra gürültünün azaltılması için hangi kurumun ne yapması gerekiyor bunlar belirlenecek. Gürültünün azaltılması için uygulanacak tedbirler net olarak tespit edilecek. Sadece gürültü kaynaklarının azaltılması değil aynı zamanda imar planlarını da etkileyecek sonuçları ortaya çıkaracak bu çalışma ayrıca gürültüyü dikkate alarak yeni imar planlarının gözden geçirilmesine ve hazırlanmasına da katkıda bulunacak önemli bir adım olacak" dedi.
    Aksiyon planlarının hayata geçmesi için yoğun bir çalışma yürüteceklerini ifade eden Selma Ayaz ise, "Hedefimiz, eylem planı çerçevesinde öncelikli olan alanlara gürültü bariyerleri yapılmasıdır" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow