hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara Kalesi'nde tarihi yapılara restorasyon

    Ankara Kalesinde tarihi yapılara restorasyon
    expand

    Ankara Kalesi'nde tarihi yapılara restorasyon

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kalesi 'İçkale 1'inci Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi' ile 37'si tescilli olmak üzere 58 parseldeki 90 yapının restorasyon çalışmalarına başladı.
    Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Ankara Kalesi İçhisar mevkiinde 91 binanın turizme kazandırılması için hazırladığı 'İçkale 1'inci Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi' için restorasyon çalışmalarına başladı. Proje kapsamında İstek, Kurt, Alakuş, Alitaşı, İçhisar, Irmak ve Başkale sokakları dokularına uygun olarak inşa edilerek turizme kazandırılacak.
    Ankara Kalesi'nde peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları ise devam ediyor. İhalesi tamamlanan ve yer tesliminin yapıldığı Ankara Kalesi 1'inci etapta restorasyon çalışmalarına öncelikle boş ve yıkılma tehlikesi olan binaların yer aldığı İstek sokaktan başlandı. Ankara Kalesi'nde Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan proje ile sokak zemin düzenlemeleri altyapı çalışmalarıyla birlikte restore edilecek. Binaların kapı, pencere ve çatılarının ahşap malzemeleri yenilecek, bina dış yüzeylerine ise sıva ile boyama işlemi uygulanacak.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow