hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkent'te pazar esnafına ücretsiz maske dağıtımı

    Başkentte pazar esnafına ücretsiz maske dağıtımı
    expand

    Başkent'te pazar esnafına ücretsiz maske dağıtımı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi tarafından koronavirüs ile mücadele kapsamında semt pazarlarındaki esnafa ücretsiz maske dağıtımına başlandı.
    Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığı için Başkent'te toplu taşıma araçları başta olmak üzere vatandaşların alışveriş yaptığı pazar yerlerinde maske dağıtmaya başladı. Başkan Mansur Yavaş’ın talimatıyla Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tarafından semt pazarlarında başlatılan uygulamada maskesi olmayan pazarcı esnafı ile vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılıyor. Yenimahalle Karşıyaka Pazarı'nda maske dağıtımı yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Şube Müdürü Yasin Çamkerten, "Yenimahalle Belediyesi ile birlikte vatandaşın sağlığı ile ilgili gıda maddelerine el sürülmemesi konusunda bir yandan kontrolleri sağlarken bir yandan da pazarcı esnafımıza maske dağıtımı yapıyoruz. Bu çalışmalarımız iş birliği içinde devam edecek" dedi.
    Yenimahalle Zabıta Şube Müdürü Necati Bayraktar ise, pazarlarda hijyen denetimlerini artırdıklarını belirterek, "Maskesiz vatandaşların pazara girmesine ve alışveriş yapmasına izin vermiyoruz. Sosyal mesafenin korunması konusunda bekçi arkadaşlarımız bize yardımcı oluyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı da bize her türlü desteği veriyor" diye konuştu.

    FOTORĞAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow