hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkent'te 'Sözleşmeli Üreticilik Projesi'nde ilk hasat yapıldı

    Başkentte Sözleşmeli Üreticilik Projesinde ilk hasat yapıldı
    expand

    Başkent'te 'Sözleşmeli Üreticilik Projesi'nde ilk hasat yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi tarafından 'sözleşmeli üreticilik' modelini uygulayan Başkentli çiftçiler, ilk hasadı almanın sevincini yaşadı. Çiftçilerden satın alınan nohutlar sosyal yardım alan ailelere ücretsiz olarak dağıtılacak.
    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kırsal kalkınmayı destelemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Ankara'da ilk kez 'sözleşmeli üreticilik' modelini uygulayan Başkentli çiftçiler, ilk hasadı almanın sevincini yaşadı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, sözleşmeli üreticiliğe geçen bin 15 çiftçiden alım garantili ürettikleri nohutları satın almaya başladı. Çiftçilerden satın alınan nohutlar sosyal yardım alan ailelere ücretsiz olarak dağıtılacak.
    'GELECEK YIL SÖZLEŞMELİ ÜRETİCİLİK HEDEFİ 100 BİN DEKAR'
    Ankara genelinde bin 15 çiftçinin ürettiği nohutları satın alma garantili sözleşme kapsamında teslim almaya başladıklarını ve bu ürünleri sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak dağıtacaklarını söyleyen Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Fazıl Köremezli, "Bu sene sadece nohut ekildi, önümüzdeki yıllarda ise 4-5 ürün çeşidinde yine sözleşmeli üretim çalışmalarımız devam edecek. Bu sene 20 bin dekar alanda üretim gerçekleştirdik. Önümüzdeki sene ise, 100 bin dekarlık alanda sözleşmeli üretim yapmayı planlıyoruz. Sosyal yardım alan ailelerimize satın aldığımız bu ürünleri ücretsiz dağıtacağız. Hedefimiz hem çiftçilerimizin hem de ihtiyaç sahibi ailelerin ekonomisine katkı sağlayacak bu modeli Başkentimizde daha da yaygınlaştırmak" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow