hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediyenin 'girişimcilik' eğitimi ile kendi iş yerini açtı

    Belediyenin girişimcilik eğitimi ile kendi iş yerini açtı
    expand

    Belediyenin 'girişimcilik' eğitimi ile kendi iş yerini açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın Yenimahalle ilçesinde yaşayan Şehriban Hırlak (35), 1 yıl önce Yenimahalle Belediyesi'nin 'Uygulamalı Girişimcilik' eğitimlerine katılarak, kendi iş yerini açtı. Hastane ekipmanları üreten Hırlak, birçok kişiye de istihdam sağlıyor.
    Yenimahalle Belediyesi'nin, iş kurmak isteyen vatandaşların hayallerini gerçeğe dönüştürmek için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ortaklaşa çalışma yürüterek hazırladığı 'Uygulamalı Girişimcilik' eğitimleri genç girişimcilere umut oluyor. 2016 yılından beri Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak devam eden eğitimleri tamamlayan ve devlet desteği alarak, iş kurma hayali kuran vatandaşlar yeni başlangıç yapıyor. Öte yandan eğitimlere katılmak isteyen vatandaşlar için uyarıda bulunan belediye yetkilileri, 2020 yılı itibariyle yapılan düzenlemeye göre uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin artık e-devlet üzerinden KOSGEB’e yapılacak başvuru ile internetten online olarak yapıldığını belirtti.
    'EN BÜYÜK DESTEKÇİM EŞİM'
    2 çocuk annesi Şehriban Hırlak, 1 yıl önce 'Uygulamalı Girişimcilik' eğitimlerine katılarak, İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde hastane ekipmanları üretimi yapan iş yeri açtığını söyledi. Yaklaşık 5 ay önce de İSO- C belgelerini alan Hırlak, kendi işyerinde birçok kişiye istihdam sağladığını kaydetti. Bin 800 metrekare alan üzerine konumlandırılan iş yerinde yalnızca yurtiçine değil, başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 6 ülkeye de ihracat yaptığını dile getiren Hırlak, "Pakistan'a yaptığım ilk ihracatımın belgesini de iş yerimin duvarında gururla sergiliyorum. Ameliyathane ekipmanlarından morg ekipmanlarına kadar bir hastanede ihtiyaç olan tüm demirbaş ekipmanlarının üretimini yapıyoruz. En büyük destekçim eşim Ramazan Hırlak. Aynı zamanda iş yerimizde Üretim Müdürü'dür. Kendisiyle birlikte 19-21 Mart tarihleri arasında yapılacak '27'nci Expomed Eurasia' fuarına hazırlanıyoruz" dedi.
    'PROGRAM SAYESİNDE YENİ BAŞLANGIÇ YAPTIM'
    Hırlak, "Kendi ilçemde bu hizmete ulaşabilmek çok güzel. Destek programı sayesinde yeni bir başlangıç yaptım. Çok şükür işlerim de güzel gidiyor. Artık aile bütçemize ciddi bir katkım var. Bize bu imkânı sağlayan Yenimahalle Belediye Başkanımız Fethi Yaşar'dan ve tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow