hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Bir Zamanlar Ankara-Sözlü Tarih Çalışması' gala gecesi yarın

    Bir Zamanlar Ankara-Sözlü Tarih Çalışması gala gecesi yarın
    expand

    'Bir Zamanlar Ankara-Sözlü Tarih Çalışması' gala gecesi yarın

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- BAŞKENT Ankara Meclisi tarafından hazırlanan, 'Bir Zamanlar-Ankara Sözlü Tarih Çalışması' yarın akşam gerçekleştirecek gala ile tanıtılacak.
    Başkent Ankara Meclisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Ankara Kent Konseyi ve Ankara Kulübü Derneği'nin destekleriyle yürüttüğü 'Bir Zamanlar Ankara-Sözlü Tarih Çalışması' projesini tamamlandı. Başkent Ankara Meclisi Genel Başkanı Nevzat Ceylan, yaptığı yazılı açıklamada, "Ankara'nın Başkent olduğu tarihlerden itibaren Ankaralı olan ve Ankara’nın ekonomik-sosyal ve kültürel hayatına katkılarda bulunan, Ankaralı olmanın ayrıcalıklarını özümsemiş kişilerle yapılan görüşmelerden oluşturulmuş belgesel film ve kitap, Ankara kimliğini topluma bir kez daha hatırlatacak" dedi.
    Başkent Ankara'nın geçmişine tanıklık eden 20 kişiyle birebir görüştüklerini söyleyen Ceylan "Ayrıca Ankara'yı Ayhan Sümer’in anlatımı ile öğrenmenin öneminin farkında olarak aramızdan ayrılmasına rağmen Ankara tarihinin tanığı olarak çalışmaya dahil ettik. 'Bir Zamanlar Ankara Sözlü Tarih Çalışması' belgesel film ve bir kitapla tarih belgeleri içinde yerini aldı. Başkent olduğu günden bu yana değişim gösteren kent kültürünün, kentli olmanın, başkentli olma kültürünün dünden bugüne gelen seyrine ışık tutarak Ankaralılara ve bu ülkenin başkentine sevgi, saygı duyan bütün vatandaşlara bir anlamda Cumhuriyetin gelişimini de anlatıyor" diye konuştu. 
    Projenin gala gecesi yarın akşam saat 18.00'da gerçekleştirilecek. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow