hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir Belediyesi'nde 'e-ihale' eğitimi

    Büyükşehir Belediyesinde e-ihale eğitimi
    expand

    Büyükşehir Belediyesi'nde 'e-ihale' eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi, mal ve hizmet alım ihalelerinin büyük bir bölümünü elektronik ihale (e-ihale) yöntemiyle yapacak.
    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla şeffaf belediyecilik uygulamalarına ağırlık verilirken, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda 200'ü aşkın personele e-ihale eğitimi verildi. Eğitimlere ara vermeden devam edeceklerini açıklayan İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Eyüp Turpçuoğlu, "Uygulayıcı teknik birim ekiplerimiz bu yöntemi Türkiye’de ilk kez kullanarak tüm Türkiye’ye örnek oldu. Eğitimleri Kamu İhale Kurumu’ndan gelecek uzmanlarla sürdürmeye devam edeceğiz. Şeffaf, ölçülebilir ve hesap verilebilir ihale yöntemini beraber sağlayacağımıza inanıyorum" dedi.
    Kamu İhale Uzmanı Hasan Korucu ise, personele elektronik ihale ve EKAP konularında ayrıntılı bilgi verdiklerini belirterek, "4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nda da bilinmesi gereken temel konulara bu eğitimlerde yer vermekteyiz. Elektronik ihale sistemi kamuda yeni uygulanmaya başlamıştır; ama halen eski usul ihaleler devam etmektedir. Teknolojinin gelişmesi herkesi e-ihale sistemine geçmeye zorlamaktadır. Bu nedenle ileride her kurumun bu sistemi kullanacağı açıkça ortadır" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow