hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir Belediyesi'ne ait tarım arazisinde ilk hasat başladı

    Büyükşehir Belediyesine ait tarım arazisinde ilk hasat başladı
    expand

    Büyükşehir Belediyesi'ne ait tarım arazisinde ilk hasat başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 2 bin 700 dönüm alanda ilk kez ekilen sebzelerin hasadı başladı.
    Gölbaşı ilçesi Karaoğlan Mahallesi'nde yer alan 2 bin 700 dönümlük arazide ilk kez patates, nohut, domates, biber, patlıcan ve kabak ekimi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde hasadı yapılacak sebzeleri sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak. Kent ekonomisini canlandırmayı amaçladıklarını ve tarım arazilerini değerlendirerek sebze ve meyve ekimini Ankara’nın tüm bölgelerinde yaygınlaştırmayı istediklerini belirten Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Fazıl Köremezli, "Arazimizde patates ve nohut ekimi gerçekleştirdik. Sebze kısmında da domates, biber, patlıcan ve kabak ekimi yaptık. Odalarımızla, çiftçilerimizle görüşmelerimiz devam ediyor. Tarım arazilerinde ekilebilme durumuna göre çiftçilerimizle görüşerek, tohum desteği vererek ekim yapılmasını da sağlayacağız" dedi.
    'ÜRÜNLERİ ÜCRETSİZ DAĞITACAĞIZ'
    Karaoğlan'da 80 dekarlık alana da birbirinden çeşitli meyve fideleri diktiklerini kaydeden Köremezli, "Arazimize elma, ceviz, kiraz, ayva, badem, kayısı, erik, dut, böğürtlen, yaban mersini, kuşburnu, kestane, armut, vişne, şeftali, nektarin, hurma, nar, hünnap, muşmula, kızılcık, biberiye, alıç, ıhlamur ve zeytin ağaçları diktik. Gün geçtikçe büyüyen ağaçların birçoğunun meyvesini gelecek yıldan itibaren almaya başlayacağız. Ektiğimiz ürünlerin hasadını yaptıktan sonra bu ürünleri Ankara’da sosyal yardım alan ailelerimize ücretsiz olarak dağıtacağız" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow