hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çağrı Merkezi'nden pandemi sürecinde anlamlı çalışma

    Çağrı Merkezinden pandemi sürecinde anlamlı çalışma
    expand

    Çağrı Merkezi'nden pandemi sürecinde anlamlı çalışma

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA'da Tepe Çağrı Merkezi, pandemi sürecinde hastalığa yakalanan ya da hastalık riski taşıyan çalışanların takibini gerçekleştirdi. Tepe Çağrı Merkezi Direktörü Nuran Şahin, "Pandemi döneminde hizmet verdiğimiz şirketlerimizin, Türkiye genelinde hastalığa yakalanan, hastalık riski taşıyan çalışanları oldu. Bu çalışanların aranması, sağlık durumlarının sorulması ve kuralların tekrar hatırlatılması gibi daha çok sosyal anlamda aramalar gerçekleştirdik" dedi.
    Yeni tip koronavirüs ile birlikte pandemi süreci birçok iş alanının yeniden tanımlanmasına neden oldu. Bilkent Holding bünyesine yer alan Tepe Çağrı Merkezi, pandemi döneminde hizmet verdiği kurumsal şirketler için hastalığa yakalanan ya da hastalık riski taşıyan çalışanların aranması gibi sosyal aramalar da gerçekleştirdi. Şirket, enerji, sağlık, eğitim, finans, perakende, catering, fast food, spor merkezi, denizcilik, ulaşım, alışveriş merkezi ve teknoloji başta olmak üzere birçok alanda 30'a yakın kurumsal müşteriye hizmet veriyor. Tepe Çağrı Merkezi Direktörü Nuran Şahin, bugüne kadar temel işleri olan gelen çağrıların cevaplanması, aramaların yapılması, sosyal medya yönetimi ve webchat gibi faaliyetlerine bu dönemde yeni işlerin de eklendiğini söyledi. Şahin, "Pandemi döneminde Tepe Çağrı Merkezi olarak hizmet verdiğimiz şirketlerimizin, Türkiye genelinde hastalığa yakalanan, hastalık riski taşıyan çalışanları oldu. Bu çalışanların aranması, sağlık durumlarının sorulması ve kuralların tekrar hatırlatılması gibi daha çok sosyal anlamda aramalar gerçekleştirdik" diye konuştu.
    'FİRMALAR CİDDİ SORUNLAR YAŞADI'
    Türkiye'deki çağrı merkezi sektörünün önemli bir kısmının şirket dışından temin edilen hizmet durumunda olduğunu, şirkete dâhil çalışma oranının giderek azaldığını kaydeden Şahin, "Özellikle pandemi sürecinde yaygınlaşan evden çalışma düzeni sonrası, büyük firmalar bu geçişlerde ciddi sorunlar yaşadı ve çok zorlandı. Sektörün, pandeminin de etkisi ile yavaş yavaş dış kaynak kullanımına kaymaya başlayacağını düşünüyoruz. Çağrı merkezi işi, kurumların yaptığı kendi işlerinden çok farklı. Çok değişik dinamiklere, teknolojik altyapıya ve çevresel etkenlere sahip. Dolayısıyla firmaların kendi iş alanlarına yoğunlaşarak, bu tip hizmetlerini profesyonellere daha fazla kaydıracağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 
    'PERSONEL VE YÖNETİCİ ARASINDA KÖPRÜ KURUYOR'
    Grup şirketleri için başlattıkları 'Haklı Çalışan Hattı'ndan güzel geri dönüşler aldıklarını da sözlerine ekleyen Şahin, şunları kaydetti:
    "Bu hizmeti tüm kurumsal müşterilerimize anlattık. Haklı Çalışan Hattı, temelde personel ile yönetici arasında iletişim sağlayan bir hizmet. Personelin sorununu veya talebini, bu konuda özel eğitim almış ekibimiz cevaplıyor. Kaydını alarak, konusuna göre belirlenmiş ilgili birime aktarıyor. Kaydın kapatılması için ise 48 saat süre tanınıyor. Gelen yanıt personele aktarılıyor ve memnuniyet anketi yapılarak aldığı yanıtı ve süreci değerlendirmesi isteniyor. Personel isterse kaydını anonim olarak yani isim vermeden de iletebiliyor. Her an telefonda ulaşıp seslerini duyurabilmek, muhatap bularak sorunlarına yanıt alabilmek çalışanları mutlu ve motive ederken, şirkete aidiyet duygularını da güçlendiriyor. Bu da işlerine yansıyor ve kaliteli hizmet vermelerini sağlıyor.  Sonuçta da nihai tüketici ve onlara ürün-hizmet tedarik eden kurumsal müşterilerimizin çoklu memnuniyeti ortaya çıkıyor."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow