hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankaya'da virüse karşı önlem

    Çankayada virüse karşı önlem
    expand

    Çankaya'da virüse karşı önlem

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi, koronavirüse karşı açık ve kapalı alanlarda dezenfekte çalışmalarına devam ediyor. İlçede insan yoğunluğu fazla olan bölgelerinde dezenfektan ilaçlarla yıkama işlemleri bugün de Bahçelievler 7'nci Cadde'de gerçekleştirildi.
    Çankaya Belediyesi, koronavirüse karşı tedbirlerini arttırarak sürdürüyor. Dezenfekte çalışmalarını halkın yoğun olduğu cadde ve sokaklarda sürdüren belediye, ilaçlı antiseptiklerle yıkama çalışmaları yapıyor. Önceki gün Tunalı Hilmi, Esat, Sakarya, Yüksel, Tuna, Selanik Caddeleri ile Konur, Karanfil, Bayındır, İnkılap Sokaklarda dezenfekte işlemi yapan ekipler, çalışmalarını Bahçelievler 7'nci Cadde ve çevresinde sürdürdü. Belediye ekipleri ayrıca sabah saat 06.00 itibariyle vatandaşların belediye hizmet binasına giriş yaptığı noktalarda dezenfekte çalışmalarına devam edecek. Çankaya Belediyesi, yıkama ve dezenfekte çalışmalarına, Uğur Mumcu Caddesi, Ceyhun Atuf Kansu Caddesi, Ziyabey Caddesi ve Çayyolu bölgesinde yoğunluk yaşanan caddelerde devam edecek.
    KREŞLERDEN ÜCRET ALINMAYACAK
    Yıkama ve ilaçlama yolu ile dezenfekte çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, kamu kurumları, pazaryerleri, taksi durakları, muhtarlıklar ve zabıta noktalarında da sürdüreceklerini söyledi. Dezenfekte çalışmalarının yanı sıra bakanlıkların aldıkları kararlar doğrultusunda hareket ettiklerini ifade eden Başkan Taşdelen, 30 Mart'a kadar kapattıkları kreşlerin kapalı olduğu sürece ücretinin alınmayacağını açıkladı. 
    KİRA ALINMAYACAK
    Başkan Taşdelen ayrıca, belediyenin kiracısı durumunda olan esnaftan kapalı kaldıkları süre boyunca kira bedeli almayacaklarını da ekledi. Zor gününde esnafın yanında olacaklarını vurgulayan Taşdelen, salgın tehlikesi ortadan kalkana kadar belediye olarak tüm imkanlarını halkın sağlığı için seferber edeceklerini de belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow