hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Girişimci kadınlar eğitimde

    Girişimci kadınlar eğitimde
    expand

    Girişimci kadınlar eğitimde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA) - TÜRKİYE'nin ilk mor bayrak sahibi yerel yönetimi olan Çankaya Belediyesi’nin ev sahipliğinde, kadınların iş gücüne katılımını arttırmaya yönelik 'Girişimci Kadınlar Projesi' (GİKA) 1’inci etap eğitimleri, bin 51 kursiyerle devam ediyor.
    Çankaya Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen eğitimlerle kadınların el emeği ürünlerine elektronik ticaret sitesi kanalıyla ülke genelinde pazar sağlayabilmeleri amaçlanıyor. UR 2430 Bölge Federasyonu ile imza altına alınan, ortakları arasında Başkent Üniversitesi’nin de bulunduğu GİKA ile girişimci kadınlara yol göstermek, gerekli donanımı sunmak hedefleniyor. Eğitimde girişimcilik, dijital teknoloji kullanımı, sosyal medya, e-ticaret portalı üzerinden satış ve pazarlama teknikleri gibi konular yer alıyor. Marka oluşturma, elektronik ticarette mali yükümlülükler ve hukuki sorumluluklar, kredi-hibe destek imkânları gibi konularda da çalışmaların yapıldığı projeyle, kadınların emeğe dayalı sermayelerini ticari kazanca çevirebilmelerinin önü açılıyor.
    Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tüm çalışmalarda kadınların iş gücüne katılımına tam destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Taşdelen, “Kadınların istihdamda yer alabilmeleri, özgürleşebilmeleri ve sosyal yaşam içinde var olabilmeleri açısından çok önemli. Kadınlara ikinci sınıf vatandaş gibi davranılmasının önüne bu tip projelerle geçilebileceğine inanıyorum" dedi.
    Mayıs ayından itibaren başlayacak 2’nci etap eğitimlere katılmak isteyenler, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne 458 89 00 / 3501 numaralı telefonla başvurabilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow