hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eğitim-Bir-Sen genel yetkide 9'uncu yılı geride bıraktı

    Eğitim-Bir-Sen genel yetkide 9uncu yılı geride bıraktı
    expand

    Eğitim-Bir-Sen genel yetkide 9'uncu yılı geride bıraktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- EĞİTİMCİLER Birliği Sendikası, (Eğitim-Bir-Sen) Genel Sekreteri Latif Selvi, 2020 yılı yetkili sendika belirleme mutabakat tutanağının imzalanmasıyla ile ilgili olarak, "Örgütlü olmanın hak ve adalet yolunda diri, güçlü olmak anlamına geldiğine inanarak çıktığımız yolda, eğitim çalışanlarının haklarının korunması ve geliştirilmesi mücadelesinde genel yetkide 9'uncu yılı geride bırakmış bulunmaktayız. Emeği ve katkısı olan herkese, bütün üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.
    Selvi, yaptığı yazılı açıklamada, sendika olarak mali ve sosyal haklar noktasında büyük kazanımlar elde ederek eğitim çalışanlarının haklı desteğine ve teveccühüne mazhar olmaya devam ettiklerini bildirdi. Hak ve özgürlük mücadelesini hakkıyla yaptıklarını, kamu görevlileri sendikacılığına yeni bir soluk getirdiklerini kaydeden Selvi, "Hak arama mücadelesinde ve çalışanların sorunlarının çözümünde çaba, azim, kararlılık ve hassasiyet gösteriyoruz. Üye sayımız, zirvede olmamız, özgün ve özgür duruşumuzun, sahadaki azmimizin eğitim çalışanlarınca taçlandırılmasıdır. Nitekim sendikamızın birken bine, binlerden on binlere, yüz binlere ulaşma başarısının özünde saklı olan gerçek, herkes için güvence olmasıdır. Bizim bugünkü gücümüz haklılığın, güvenin, emin olmanın gücüdür" dedi.
    '428 BİN 598 ÜYEMİZE SELAM OLSUN'
    Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını geliştirmeyi kararlılıkla sürdüreceklerini dile getiren Selvi, şunları kaydetti:
    "Yıllarca eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri kolunda olup, bakanlıkların ve kurumların birleştirilmesinden sonra 15 Mayıs 2019 itibarıyla büro, bankacılık ve sigortacılık hizmetleri koluna aktarılan KYK çalışanı 5 bine varan üyemize şimdiye kadarki yol arkadaşlıkları ve verdikleri destek için bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyoruz. Büyümemize, güçlenmemize, yetkide istikrar sağlamamıza, büyük yürüyüşümüze, zirveden yeni ufuklara, yeni ufuklardan yeni umutlara çağrımıza el ve omuz veren; dünden bugüne sendikamızın genel başkan ve genel merkez yöneticileri başta olmak üzere, şube başkanlarımıza, yönetim kurullarına, temsilcilik yönetimlerine, işyeri temsilcilerimize, komisyonlarımıza ve bütün üyelerimize, gösterdikleri çaba ve gayretlerden dolayı şükranlarımızı ifade ediyoruz. 428 bin 598 üyemize selam olsun. Örgütlü olmanın hak ve adalet yolunda diri, güçlü olmak anlamına geldiğine inanarak çıktığımız yolda, eğitim çalışanlarının haklarının korunması ve geliştirilmesi mücadelesinde genel yetkide 9'uncu yılı geride bırakmış bulunmaktayız."

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow