hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Fikrim Var' projesinde ilk 10 fikir belli oldu

    Fikrim Var projesinde ilk 10 fikir belli oldu
    expand

    'Fikrim Var' projesinde ilk 10 fikir belli oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ORMAN Genel Müdürlüğü'nce, kurumsal kimlik ve yapılanmayı güçlendirmeyi amaçlayan fikir ve projelerin yer aldığı 'Fikrim Var' projesinde ilk 10 belirlendi.
    Orman Genel Müdürlüğü, 180'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle kurumsal kimlik ve yapılanmayı güçlendirecek 'Fikrim Var' projesi düzenledi. Bu kapsamda kurum personellerinden '180'inci Yıl Kuruluş Yıldönümü Fikir ve Proje Sayfası' üzerinden başvuru yapmaları istendi. 31 Ocak-15 Mart 2019 tarihleri arasında başvuruların alındığı sayfaya toplamda 423 orijinal fikir ve proje kaydı yapıldı. 'Fikrim Var' Proje Değerlendirme Kurulu ile Fikir ve Proje Eleme Komisyonu'nun değerlendirmeleri sonucunda ilk 10 proje belirlendi.
    'FİKRİM VAR PROJESİ' İLK 10 FİKİR
    Orman Mühendisi Fatih Tunç projesinde, özellikle gece çıkan yangınlarda yangın hortumlarını takip ederek, hortumların daha kısa mesafe aralıkları ile fosforlu renkler kullanılarak, daha belirgin hale getirilebileceğini belirtti. Şube Müdürü Şahin Doğan, emekli olacak teknik personelin emeklilik öncesi yaklaşık 5 günlük teknik gezi kapsamında görevlendirme yapılarak, ilk memuriyete başladığı birime görevlendirme yapılmasını kaydetti.
    İşletme Müdürü Eyüp Aksu projesinde, laboratuvarların kiralanarak, böcek alım garantili özel bürolarca işletilmesinin serbest çalışan kişilerin işlendirme ve maliyetlerin daha aşağı düşürülebileceği kanaatinde olduğunu belirterek, "Çamkese böceğiyle sadece ilkbaharda değil kelebek aşamasında delta tuzaklarla daha etkin mücadele için işletmeler bilgilendirilmeli bu mücadelenin profesyonel ekiplerle serbest büroların projeli olarak bölge müdürlüğü bazında yapılması sağlanmalı sonuçları karşılaştırılarak verimlilik analizi yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.
    Şube Müdürü Erdal Düzgün de projesinde, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza çalışması yapılan sahalarda öncelikle sahada çalışmaya başlamadan önce fotoğraflama yeri belirlenmesi gerektiğini savunarak, "Bu alana büyük bir tabela yaparak ilk halinin fotoğrafı konulmalıdır. Daha önce yapılmış sahalarda da eski fotoğrafı bulabilirsek onu tabela yapmalı, eğer bulamazsak eski tarihli hava fotoğraflarından sahanın görüntüsünü alarak tabelaya fotoğraflamalıyız. Bu sayede oradan geçen kişiler o sahanın eski halini görerek yapılan çalışmanın farkına varırlar. Toplumda farkındalık yaratmış oluruz. Şehirlerde led monitörlerde eski-yeni halini gösteren filmleri oynatılmalıdır" dedi.
    İşçi Yavuz Delil projesinde, oryantring sporunun harita yardımıyla yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor olduğunu belirterek, "Farklı arazi koşullarında yapılabilse de genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir. Çoğu ülkede federasyonlar halinde örgütlenmiştir ve belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilir. Bu sporun Genel Müdürlüğü'müzce gelenek haline getirilmesinin ve üniversitede okuyan son sınıf Orman Mühendis öğrencilerinin dahi katılımlarının sağlanmasını amaçlayan bir etkinlik olmalı. Amacı ise, mesleği sevdirmek, arazi şartlarına meslek mensuplarını alıştırmak, zorluklar karşısında anlık kararlar verebilme yeteneği kazandırmayı gütmelidir" dedi.
    Memur Tuğba Özcan projesinde, Orman Genel Müdürlüğü'nün 180'inci yıldönümünde Kızılay ile anlaşarak, kök hücre bağışçısı olarak kutlanabileceğini kaydederek, "Tüm müdürlüklerde aynı anda 'tüm personelin donör olduğu bir uygulama ses getirebilir' diye düşünüyorum. Hem de gerçek manada sağlık bekleyen birçok hasta için umut olabilir. Hatta personelden sonra halkta kan verip donör olup fidanlarını hediye alabilir. Hem fidan dağıtıp geleceğe umut hem de donör olarak insanlığa can umut olabiliriz" ifadelerini kullandı.
    İşletme Müdür Yardımcısı Levent Kartal da projesine, bakanlığın uygun göreceği bir banka ile Sincap Kredi Kartı anlaşması yapılması gerektiğini belirterek, "Bu kartı kullanan vatandaşların bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğü'müzün sorumluluğu altındaki tabiat anıtı, milli parklardan ücretsiz olarak yararlanması, orman emvali satışlarında bu kartın kullandırılması ve vade yapılması sağlanarak kart satışlarından elde edilecek gelir ile Türkiye'nin 81 ilinde Sincap Çocuk Orman Kampları oluşturularak bu kampların işletmeciliğini Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılacak protokol ile bu kuruma devredilmesi, bu kamplardan Milli Eğitim Bakanlığının belirleyeceği kriterlere göre başarılı öğrencilerin ücretsiz olarak diğer öğrencilerin cüzi bedel ile faydalandırılması, 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası ile başlatılan orman sevgisinin tüm yıla yayılması" ifadelerini kullandı.
    Şube Müdürü Niyazi Aydın projesinde, "Yangın söndürme faaliyetlerinde görev alan personelimize 0.5-1.0 kilogram gibi küçük, hafif ve arazide çalışmasına engel ve sıkıntı yaratmayacak şekilde bir hava tüpünün alınarak personelimizin kullanımına verilmesi orman yangınlarındaki personel kayıplarını büyük ölçüde ortadan kaldırabilir" önerisinde bulundu.
    İşletme Müdürü Veli Günal projesinde, Orman Genel Müdürlüğü personellerinin arazide yoğun olarak çalıştıklarını savunarak, "Bu durum iş kazası ihtimalini arttırmaktadır. Bir İşletme Müdürü duruma göre 150-200 personelden sorumlu olmaktadır. Bu personellerin gün içinde ne yaptığından ayrıca iş makinalarının çalışmalarından sorumlu olmaktadırlar. Bir iş kazası olması durumunda işveren vekili olarak yargılanmaktadırlar. Büyük miktarda tazminatlar söz konusu olmaktadır. Genel Müdürlüğümüz de bu konuda bir kaza fonu ya da benzer bir uygulama yapılması" ifadelerini kullandı.
    Orman Yüksek Mühendisi Kemalettin Özçelik ise projesinde, "Genel Müdürlüğümüz, Bölge Müdürlüğümüz ve İşletme Müdürlüklerimize yalak tarzı çeşme yapılması hem insanlar hem de kuşlar için güzel bir eser olacaktır" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow