hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Keçiören'de anıldı

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Keçiörende anıldı
    expand

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Keçiören'de anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- KEÇİÖREN Belediyesi'nce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83'üncü yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenledi.
    Kalaba Kent Meydanı'nda düzenlenen anma programında Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve siyasi parti temsilcileri belediye önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Program, saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Atatürk baskılı maske takan katılımcılar da, belediye önünde bulunan Atatürk büstüne karanfil bıraktılar. Keçiören Belediyesi tarafından 10 Kasım’a özel basımı yapılan tarihi gazete de alandaki vatandaşlara dağıtıldı.
    Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, programda yaptığı konuşmada, "Bugün cumhuriyetimizin kurucusu, cumhuriyetimizin ve devletimizin banisi, milli mücadele kahramanımız, varlığı varlığımız olan büyük komutan, büyük devlet adamı büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83’üncü yıldönümünü buruk bir şekilde anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk dünyanın ve tarihin akışını değiştiren bir kahramandır. Atatürk hem milletimizin ve devletimizin hem de dünyanın kaderini değiştiren bir devlet adamıdır. Bugün bizler varsak, devletimiz varsa onu önce Rabbime sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımıza, şehit ve gazilerimize borçluyuz. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti devleti kıyamete kadar yaşayacaktır. Kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow