hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hastanede tek ziyaretçiye izin

    Hastanede tek ziyaretçiye izin
    expand

    Hastanede tek ziyaretçiye izin

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir dizi karar alındı. Başhekim Prof. Dr. Bülent Aydınlı, hastanede yatan kişinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tek kişinin ziyaretine izin verilmesi kararı alındığını açıkladı.

    Koronavirüs salgını nedeniyle bir dizi tedbirler alan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi malzeme stok kontrolleri ve eksiklerinin tamamlanması konusunda titiz çalışma yürüttü. Hastanedeki bütün birimlerin periyodik aralıklarla dezenfeksiyon çalışması yapıldı. Her birimin günlük olarak hijyen kontrolleri de gün içinde belirli aralıklarla yapılıyor.

    Yurt genelinde alınan sıkı tedbirlere ek olarak temasın azalmasına yönelik tedbirlerin AÜ Hastanesi'nde de alındığını ifade eden Başhekim Prof. Dr. Bülent Aydınlı, mesai saatleri dışında belirlenmiş bir zaman içerisinde sadece hastanede yatan kişinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tek kişinin ziyaretine izin verilmesi kararı alındığını açıkladı.

    Yoğun bakım servisinde yatan hasta ziyaretlerinin yasaklanması, hasta refakat hizmetlerinin sınırlı sayıda tutularak mümkünse aynı kişi tarafından sağlanması gerektiğini açıklayan Prof. Dr. Aydınlı, "Bu konuda tüm hasta ve hasta yakınlarının gerekli hassasiyeti göstereceklerine inancımız var. Koronavirüs hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler, internet sayfamızda ve sosyal medya hesaplarımızdaki ilgili bölümden bilgi edinebilir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow