hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Komşuları için ücretsiz maske dikiyor

    Komşuları için ücretsiz maske dikiyor
    expand

    Komşuları için ücretsiz maske dikiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA'da Mamak Belediyesi'nin açtığı kurslarda dikiş-nakış eğitimi alan Hatice Karakütük, koronavirüs salgını nedeniyle komşularına ücretsiz maske dikiyor.
    Mamak ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Hatice Karakütük, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatıldığı için Mamak Belediyesi Aile Merkezleri’nde eğitimine ara verdi. Bunun üzerine Karakütük, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler ile evde sıkılmamak ve komşularına yardımcı olabilmek için evinde maske dikmeye başladı. 'Evde Kal' çağrısı yapan Karakütük, "Hayat da, iş de eve sığar. En önemlisi bu dönemi sağlık içinde geçirmek" dedi.
    Aile merkezlerinde Mamaklı kadınların hem sanatsal becerilerini geliştirdiğini hem de isteyenlerin ortaya çıkardığı ürünleri satarak aile ekonomisine katkı sağladığını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Kazandıkları bu yetenekleri ürüne dönüştüren kursiyerlerimiz, bunları satarak ev ekonomisine de katkıda bulunabiliyor. Salgın sonra kursiyerlerimiz inşallah bu güzel ürünlerini aile merkezlerimizde alanında uzman eğitimcilerimiz ile üretmeye devam edecekler" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow