hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mamak'ta kurban pazarı hazırlıkları başladı

    Mamakta kurban pazarı hazırlıkları başladı
    expand

    Mamak'ta kurban pazarı hazırlıkları başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın Mamak ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, Ortaköy Kurban Satış ve Kesim Alanında hazırlıklar başladı.
    Mamak Belediyesi Ortaköy Kurban Satış ve Kesim Alanında, Kurban Bayramı için hazırlıklar başladı. Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle Kurban Satış ve Kesim Alanında yüzde 50 kapasiteyle hizmet verilecek. Bu kapsamda, 170 dönüm alan üzerine kurulan kurban satış ve kesim alanında en fazla 156 çadır kurulacak. Kurban Satış ve Kesim Alanında bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştiren Mamak Belediyesi, tesisin tam kapasite çalışması ve vatandaşlara hizmet verebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında, kurban satıcıları ve alıcılarının el hijyenine dikkat etmesi için,  çadır önlerine su hattı çekerek, musluklar bağladı. Tesisin genel temizliği ve peyzaj düzenlemesi devam ederken, ilaçlama çalışmalarıyla hijyen de sağlanıyor. Ekipler ayrıca, kurbanlıklar gelmeden önce alana kurulacak çadırlar arasında sosyal mesafeyi ayarlayarak, 2 metre boşluk bıraktı. Vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek çalışmaların eksiksiz devam ettiğini belirten Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlarımız, her tür sağlık kontrollerinin yapıldığı bu alandan gönül rahatlığıyla kurbanlarını alabildikleri gibi modern ve usülüne uygun bir şekilde kesim de yapabilecek" dedi.
    Öte yandan, kurban satış ve kesim alanında çalışmalar tamamlandıktan sonra, kurbanlıklar alana girmeden önce çadırlarda dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirilecek. Alanda yapılacak dezenfeksiyon ve sinek ilaçlama çalışmaları bayram sonuna kadar devam edeceği kaydedildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow