hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orman Mühendisleri Odası: Hutbedeki konuşmasının kınanması hayrete düşürecek cinsten

    Orman Mühendisleri Odası: Hutbedeki konuşmasının kınanması hayrete düşürecek cinsten
    expand

    Orman Mühendisleri Odası: Hutbedeki konuşmasının kınanması hayrete düşürecek cinsten

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ORMAN Mühendisler Odası'nca, "Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş'ın hutbesinde yer alan konuşma bazı kesimler tarafından kınanmıştır. Bu kınamalar, biraz vicdanı ve izanı olan herkesi hayrete düşürecek cinstendir" açıklaması yapıldı.
    Orman Mühendisler Odası, Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Cuma hutbesindeki konuşmasına yönelik tepki açıklamasına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. "Müslüman bir ülkede İslam’ın en temel değerlerinden biri olan nesli koruma esasına göre Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş’ın hutbesinde yer alan konuşma bazı kesimler tarafından kınanmıştır. Bu kınamalar, biraz vicdanı ve izanı olan herkesi hayrete düşürecek cinstendir" denilen açıklamada, Türk insanının gayri ahlaki ve nesilleri bozmaya yönelik olan bu tür normalleştirme çalışmalarının farkında olduğu vurgulandı. Ankara Barosuna denecek sözün bulunmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
    "Bu güruhun aşağılayarak, alay edercesine İslam karşısında takındığı tavır kimin yanında ve neden taraf olduklarının da ispatıdır. Bugün bu zihniyetin aşağılamaları ve sözde çağdaş düşünceleri ile Türkiye’nin son yüz yılda geldiği nokta bellidir. Özendikleri ve hayranı oldukları sapkın zihniyetin proje ve yatırımları neslimizi ortadan kaldırmak için çalıştıkları ve bunun bu kadar açıkça ortada durmasına rağmen sırf İslam düşmanlığından buna ses çıkartmamak üstelik ses çıkaranı da yermek nasıl bir düşüncedir. Bu düşüncenin neresi medenidir, bilinmemektedir. İslam hiçbir zaman sapkınlığı, şiddeti, ahlak dışı olan hiçbir tavrı, uygulamayı asla kabul etmemiş ve onaylamamıştır. İslam tarihinin tek bir karesinde bile insanlık dışı olan bu tür davranışlara karşı, bırakın meyletmeyi ya da onaylamayı, sessiz kalındığını dahi göremezsiniz. Bu tür olaylar karşısında İslam’ın aldığı tavır nettir. Kendi dini kimliği ile hala barışamamış ve İslam dinini aşağılamak için her fırsatı kullananlar bilmelidirler ki bu millet İslam’dır ve ahlaki hassasiyetleri hiçbir çağda değişmeyecek, değiştirilemeyecektir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow