hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pandemi döneminde Kepez'den psikolojik destek

    Pandemi döneminde Kepezden psikolojik destek
    expand

    Pandemi döneminde Kepez'den psikolojik destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, evde kalınması gereken bu süreçte sosyal izolasyon yaşayan vatandaşların kaygı düzeylerini dengelemek, bilgi kirliliği kaynaklı endişeleri gidermek ve psikolojilerin güçlü tutulmasını sağlamak amacıyla uzman psikolog eşliğinde 'Ev Bilgiseli' ile ilçe sakinlerinin evlerine konuk oluyor.

    Kepez Belediyesi, sosyal medya hesaplarından yayımladığı 'Ev Bilgiseli' ile ilçe sakinlerini merak ettikleri birçok konu hakkında bilgilendirmeye devam ediyor. Covid-19 pandemisi ile mücadele kapsamında 'Evde Kal' çağrısının ardından izolasyon yaşayan vatandaşların endişe ve kaygılarının giderilmesi amacıyla 'Ev Bilgiseli' ile Belediye Sağlık Merkezi Psikoloğu Rüya Acar, evlere konuk oluyor. Kepez Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından düzenli yayınlanan 'Ev Bilgiseli'nde, 'Koronavirüs tehlikesi psikolojimizi nasıl etkiledi? Bu kaygı ile nasıl başa çıkabiliriz? Sürekli koronavirüs haberi izlemek doğru mu? Koronavirüsü çocuklarımıza anlatırken nasıl davranmalıyız? Evde kalma zorunluluğu ve sosyal mesafeyi korumak sizin hayatınızı nasıl etkiledi? Bu durumla nasıl başa çıkabiliriz?' gibi sorular yanıt buluyor.

    KORONAVİRÜSÜN RUHSAL SAĞLIĞA ETKİSİ

    Koronavirüs hakkında merak edilen soruları yanıtlayan Psikolog Rüya Acar, koronavirüsün fiziksel sağlığı etkilediği gibi ruhsal sağlığı da etkilediğini söyledi. Birçok insanda kaygı, korku, endişe, çaresizlik hissi, uyku ve beslenme sorunlarının görüldüğünü belirten Acar, “Öksürüyorum, korona mı oldum? Biraz ateşim çıktı sanki, yoksa bana da mı bulaştı gibi bazı endişelerimiz var. Ayrıca kaygı belirsizlikten beslenmektedir. Henüz tedavisinin bilinmiyor olması, sürecin ne zamana kadar devam edeceğini bilmemek bizi baya kaygılandırıyor. Ancak bu olağanüstü döneme verdiğimiz gayet olağan bir tepki. Çünkü bu tür kaygının belli bir seviyede olması bizim için normaldir, hatta faydalıdır. Eğer hiç kaygımız olmazsa ne maske takarız, ne elimizi dezenfekte ederiz, ne sokağa çıkma yasağına uyarız. Böylece bizi tehlikeye sokmuş olur. Biz kaygının belli bir oranda bizi koruduğunu düşünüyoruz. Ama daha fazlası da psikolojik bazı durumlara yol açar" dedi.

    KAYGILARIMIZ ARTABİLİR

    Sürekli koronavirüs haberi izlemenin etkilerini de anlatan Psikolog Acar, “Bilgiyi hangi kaynaktan aldığımız ve ne sıklıkla haberlere maruz kaldığımız çok önemli. Sosyal medyada çok bilgi dolaşıyor. Bazıları söylentiden ibaret, bazıları kulaktan dolma, gerçeği yansıtmayan bilgiler. Sürekli bunlara maruz kalmak bizleri daha da kaygılandırıyor. Yalnızca resmi kaynaklardan takip etmenizi tavsiye ederim. Bunun dışında haberleri tabi ki izlemeliyiz. Gün boyu haber izlemek bize iyi gelmeyecektir. Günde bir iki kez haber kaynaklarını kontrol ederek, gündemden haberdar olmamız yeterli olacak. Gün boyu haberleri izlersek zihnimizin hiç başka bir şeye odaklanmasına izin vermemiş oluruz. Sürekli olarak maruz kalmak kaygımızı artıracaktır" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow